--Możliwe spoilery--
Film dobry, ze wskazaniem na bardzo dobry. Największą jego wadą było to, że kończył się "w połowie". Szkoda, bo fajny pomysł i bardzo fajny klimat. Film próbuje pokazać sobą coś więcej (dramat ostatniego żywego człowieka) i pomimo niektórych świetnych scen (wypożyczalnia płyt po śmierci Sam), nie do końca mu się to niestety udaje.
Wracając do tematu posta, a właściwie do drugiej części:
http://pl.youtube.com/watch?v=zRKALDjSa8I
[02:40]
Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał, ale tej sceny nie było w filmie O.o?
Zgadzam się z oceną. A co do tej sceny- rzeczywiście, nie było jej w filmie. Może została zrobiona tylko ze względu na zwiastun albo wyrzucona podczas montażu, a może tajemnicze alternatywne zakończenie?
mówicie o końcówce?
Bo sobie tego nie przypominam własnie.
Ale Ciekawie to wyszło i chyba nawet taki plakat jest nie?
nom jest taki plakat
ale ja równiez tej sceny w filmie nie przyuwazyłam.
sprawdziłam to również sprawdziłam to też na kompie ( na płycie ), ale tej scent także nie było ;(
No właśnie. To by potwierdzało plotki o alternatywnym zakończeniu (był tu taki temat na forum gdzieś). Podobno w nim Sam nie umiera.. Co o tym sądzicie? Bo nie byłoby chyba sensu wycinać jakichś scen z i tak już za krótkiego, 100-minutowego filmu....
Chociażby sceny, której zarażony zbliża się do ucha Nevilla. Dam może screena jeśli nie do końca wiadomo o co chodzi:
http://img186.imageshack.us/img186/1931/1234wg8.png
Dokładnie. Nawiasem mówiąc, była to jedna z moich ulubionych scen w trailerze :D . Chętnie zobaczyłbym ją w wersji kinowej...
A może to jest jakaś scena dodatkowa, która będzie na wydaniu DVD, albo jeszcze coś gorszego - scena zrobiona tylko na potrzeby zwiastunu (nie nawidzę tego).
Ogólnie film mi się podobał daje mu 7.5/10, momentami bardzo się bałam. Przeszkadzała mi gra Willa Smitha, na początku jego zachowania były bardzo nienaturalne, nie przekonał mnie, potem jakoś to rozkręcił, najlepiej wychodziły mu wybuchy gniewu. Mimo wszystko poszłabym na ten film jeszcze raz. Duży plus za psa, minus za zakończenie.
Naprawdę ta scena jest super. Ja lubie oglądać trailery z tego filmu, którego jeszcze nie oglądałem niestety. W pierwszym zwiastunie na tej stronie jest ładna muzyka, wie ktoś co to za muzyka, kto ją wykonał? Chętnie bym ją sobie ściągnął.