To nie jest idealny film, spodziewałem się czegoś lepszego, jest mało akcji, a i efekty specjalne są godne pożałowania jeżeli chodzi o dzisiejsze czasy. Jednak ocenę ratuje pomysł filmu, gra aktorska Smitha. Musze się przyznać, że łezka mi leci, jeżeli w filmie ginie jakiś towarzysz, w tym akurat pies (który był świetny). Tyle ode mnie chociaż 8/10 to troszkę wygórowana ocena jak na dzisiejsze czasy :)
Haha, efekty specjalne twoim zdaniem sa godne pozalowania? chyba sobie drwisz a mutanty?? obejrzyj sobie "I Am Omega" ktorego porownuja do "I Am Legend" i porownaj efekty specjalne albo chodzby nawet do "Resident Evil: Zaglada" porownja sobie mutantow i zobaczysz. Efekty w tym filmie sa swietne jak i oprawa muzyczna jak i gra aktorska jak i klimat..
Mozna by wymieniac a wymieniac..
No właśnie mutanty najbardziej mi się nie podobały, lepsze efekty specjalne już miały Transformersi :) Efekty specjalne widziałem lepsze w wielu filmach, tutaj powinny być lepsze, bo aktorów dużo nie mieli (więc jakiś większy budżet mieli). Mojej mamie też bardzo się efekty nie podobały, oczywiście chodzi tylko i wyłącznie o mutanty, a nie o otoczenie itp. :)
W Transformers nie bylo mutantow mozgu!! Dobra, no to podaj mi film z jakimis bardziej efekciarskimi mutantami!!! twoim zdaniem o ile taki znajdziesz... :D:D
A czy ja napisałem, że w Transformersach były mutanty, "mozgu" ? :) Zazwyczaj nie oglądam takich filmów z mutantami, ale jeżeli "Jestem Legendą" ma najlepiej zrobione mutanty to i tak nie ma dla mnie różnicy i nie zmieniam zdania, że efekty mutantów są żałosne :) Widać na pierwszy rzut oka, że to komputerowo zrobione, a nie tak jak miasto, że niemalże realistyczne, skoro takie otoczenie nie zrobili z mutantami powinno im pójść równie dobrze, ale moim zdaniem nie poszło :)
Niepotrzebnie krytykujesz tak swietny film, mowie ci obejrzyj sobie "I Am Omega"(2007r) i wtedy dopiero powiesz czy w "Jestem Legenda" sa zalodne mutanty, moze twoim zdaniem mutanty powinny nie byc robione komputerowo tylko zeby zagrali je normalni ludzie ;)
Ale obejrzenie I Am Omega nie zmieni mojego zdania, myślę, że już lepiej jakby zagrali prawdziwi ludzie, bo te zrobione mutanty to jakiś żart w dzisiejszych czasach :) I nie mówię, ze film jest zły, bo przecież 8/10 to nie jest zła ocena, chociaż i tak troszke zawyżyłem ;) Jakby tak dobrze komputerowo zrobili mutanty jak w "Ja, Robot" roboty to ocena byłaby lepsza.