Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 488 tys. ocen
7,5 10 1 488015
5,9 45 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

W koncu zagral w jakiejs porzadnej produkcji, a nie w szmirze typu Men in Black, czy Wild Wild West. Swoja droga jak jest mozliwe, aby tak dobry aktor mial takiego pecha do lipnych produkcji??
anyway film naprawde dobry, spox klimat i bardzo ladnie wykonany. Irytuja mnie tylko dosc powazne bledy logiczne. Skoro cala planeta prawie wyginela, wszedzie pomykaja te dupne kreatury to jakim cudem Smith ma prad i biezaca wode? I skad te zapasy, obrobil siec "Piotra i Pawla"?(data przydatnosci produktow na 3 lata do przodu? musieli wyprodukowac to zarcie przynajmniej 36 miesiecy wstecz?) Bekon pewnie byl swiezy yhhhyyy....
Za to ocena leci o punkt, ale i tak polecam:)

ocenił(a) film na 10
Debesciak

Co do błędów logicznych, mysle ze nie nalezy sie ich doszukiwac. Pamietajmy, ze jest to w koncu film science- fiction, a akcja ma miejsce w przyszlosci co prawda nie dalekiej ale w przyszlosci, kto wie jakie zrodla pradu ludzkosc wymysli do roku 2012. Co do Smitha zgadzam sie, w koncu zagral w porzadnej produkcji. :) Film mocno polecam.

ocenił(a) film na 9
Debesciak

9/10
bardzo dobry klimat, choć trochę sprzeczności jest(np. woda), a jedzenie mógł zdobyć polując na zwierzęta które tam chodziły w ciągu DNIA, czyli nie były zarażone. :P

burzmin

Ta, a puszki i automat do pakowania w nie jedzenia znalazł po drodze.

ocenił(a) film na 10
Debesciak

Występ Willa również oceniam niezwykle pozytywnie. Nie wiem czemu tak sie ciskają, że tylko dwie miny prezentuje przez cały film, że sztucznie sie wypowiada i takie tam. Jak bym miał ten film to bym porobił sreeny i bym pokazał jak świetnie grał. Pamiętacie tą scenę jak za Sam wbiegł do tego ciemnego czegoś (banku chyba)? Tam grał sztucznie, bez emocji i chciał parsknąć śmiechem?! Albo jak w tym jednym mieszkaniu tedrzwi od pokoju dziececego otworzył? Sztuczne wypowiedzi? W którym miejscu?! Sztuczne może dlatego, że skierowane do manekinów. Dla mnie film wypasiony. Niejasności zawsze są do wyjaśnienia.

hart8

To wyjaśnij mi, czemu potwory uderzały głową o plexiglass. Przecież mają ręce?

ocenił(a) film na 10
qwerty12345617

nie widzialem tego...ale wiem ze zagral juz wczesniej w czyms porzadnym..mianowicie "pursuit of happiness" i to byl film swietny naprawde swietny!

ocenił(a) film na 4
qwerty12345617

leb jest twardszy, czemu mieli nie walic z baski??

ocenił(a) film na 10
qwerty12345617

No nie będziemy chyba rozwiązywać problemu czemu walił głową a nie ręką. Dla mnie to tak bardziej z byka brał tą szybę :)

ocenił(a) film na 8
qwerty12345617

Chyba miałeś fizyke?;)
Jak bierze rozpęd i wystawi tak ręce jak banie, to sobie połamie.
Banie miał twardszą i mógł uderzać z większą siłą;)

ocenił(a) film na 8
Debesciak

Rowniez mi sie podobala gra Smitha w tym filmie. Co do innych produkcji ze Smithem to wg mnie najlepiej wypadł w "Pogoni za szczęściem". To w tej roli pokazał się pierwszy raz w naprawdę porządnej produkcji. Polecam ten film;)

ocenił(a) film na 4
theareq_2

Jestes druga osoba wspominajaca o tym filmie, niestety nie bylo mi dane go obejrzec, trzeba nadrobic zaleglosci:D

ocenił(a) film na 9
Debesciak

dokladnie to samo mialam napisac na temat Smith'a najlepsze filmy z jego udzialem ( zagral naprawde pierwsza klasa) to W Pogoni za szczeciem i Jestem legenda serdecznie polecam oba filmy!

ocenił(a) film na 7
Debesciak

Ale co do Men in Black to sięstary z tobą baaaaaaardzo nie zgodzę. Obie części były świetne, może druga nawet lepsza. A Will Smith był w swoim żywiole.