PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 487161
5,9 60 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Może powiecie, że przesadzam, bo film też ma swoje wady, ale przykrywają je znacząco zalety. Nie wiem od czego zacząć. Może od tego, że w kinie o mało moje oczy i uszy nie dostały orgazmu. Muzyka była świetna (i mowa tu nie tylko o Bobie Marleyu, który znalazł swoje miejsce w tym jakże smutnym filmie, ale tez o Jamesie Newtonie Howardzie, który skomponował znakomitą ścieżke dźwiękową. Co dalej tak w skrócie mnie urzekło.. Klimat, kolory, ujęcia kamery, w ogóle ten opustoszały Nowy Jork. Gra Willa Smitha świetna, zyskał wiele w moich oczach po tym filmie. Było tam kilka niedomówień, ale po co sie nad tym zastanawiać, gdy film spełnia swoją role, dając rozrywke, ukojenie dla oczu i trzymając w napięciu. Ogólnie polecam, film jest świetny.

ocenił(a) film na 7
piter2

Co do twoich argumentów troche się zgodzę.. Ale nie popadałbym w tak ogromny optymizm.. nazywać taki film arcydziełem? myślę, że to przesada. To jest po prostu film komercyjny, który ma dostarczyć ci rozrywki. Miał być efektowny i jest. Jednak był bardzo amerykański i sztuczny. Gra Smitha rewelacyjna ale nie zmienia to faktu że sceny mające u nas wywołać smutek, a może nawet łzy są po prostu śmieszne:) Oczywiście to tylko moje zdanie. Ogólnie film wykonany bardzo dobrze ale to tylko kolejna hollywoodzka papka dla mas :)

Kedzior_

A ja go tak nazwe mimo wszystko, bo dla mojego, nazwijmy to, mózgu ten film miał wszystko co mieć powinien, łącznie z błędami, które dla sceptyków są nieuniknione. Sceny wywołujące smutek wywołały smutek. Przynajmniej u mnie i u znajomych. Może nie "wkręciłeś" się za bardzo w ten film ;) .Może nie mam racji, ale myśle, że podszedłeś do filmu z przekonaniem, że to kolejna hollywoodzka papka tylko dlatego, że jest amerykański i przez to założenie patrzyłeś na obraz, a niektóre wady filmu cie w tym utwierdzały. Mi z hollywoodzką papką kojarzą się filmy akcji ze Stallonem, Schwarzenegerem, Van Damme'em itp. Lubie je, bo dostarczają rozrywki, ale nie zostają tak długo w pamięci jak ten. Może to tylko moja opinia i może faktycznie większość ludzi stwierdzi, że to "papka", ale w takim razie jest to najsmaczniejsza papka jaką mi podano. Szczerze polecam ;)

piter2

no, Piter. zawsze zafascynowany tym filmem. nadal?