W doskonaly sposob moglismy sledzic samotnosc smitha, chciaz nie przebije to roli toma hanksa w cast away:). 
Urzekła mnie operatywnosc naszego bohatera, to w jaki sposob zyl, pomagal. Nie do konca jestem przekonana co do tych stworow, skoro wg smitha wyzbyly sie wszystkich ludzkich odruchow to dlaczego poszukiwaly ( a wlasciwie "wodz") porwanej samicy ? 
Cieszylo mnie rowniez to, iz kazdy pod koniec mogl sobie zadac pytanie dlaczego ta historia skonczyla sie tak a nie inaczej.. co jest dobre bo pozwala nam ruszyc mozgownica:)i wspoltworzyc scenariusz ale... niestety juz poza filmem. 
8/10
Moim zdaniem to świetny film!Fantastyczna grafika,oprawa muzyczna.To najlepszy film z Willem Smithem jaki oglądałam.
Jak w poprzednich tematach wielokrotnie wspominano, film nie ma wiele wspólnego z książka... Mimo wszystko, gorąco polecam to dzieło w dobie filmów przepełnionych bezmyślną akcją, w których zasad akcja->reakcja nie istnieje. Jest tylko AKCJA. 
Ten film natomiast jest niezwykle osobliwy, nie tak emocjonujący jak książka, nie tak bardzo penetrujący psychikę człowieka samotnego, pozbawionego nadziei, lecz wciąż wyjątkowy. 
Jeszcze raz polecam, 
a także Pozdrawiam
No to widze, ze musze pozyczyc ta ksiazke i zadecydowac czy rzeczywiscie byla lepsza od filmu:D ale znajac zycie polowa zostala wyparta przez scenarzyste i nie miala miejsca w filmie:) 
Pozdrawiam:)