Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 488 tys. ocen
7,5 10 1 488015
5,9 45 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Jaki jest wasz stosunek do filmu ,,28 dni później" lub ,,28 tygodni później"? Ja tym trzem dałem 8/10, więc I AM LEGEND równiż lubię i nie rozumiem dlaczego tak wiele ludzi najchętniej dałaby ze dwa oskary dla I.Am.L, a dwa wcześniej wymienione filmy odsuwają w cień.

ocenił(a) film na 10
dizel272

Lubię filmy o takiej tematyce, Wszystkie trzy o które pytasz miałem okazję obejrzeć. Sądzę, że "I am legend" jest jednym z najlepszych horrorów ostatnich lat obok takich jak Rec, Ils (Them) mało znany ale naprawde mocny czy też Sierociniec. Konkretna fabuła, tajemniczość (scenerie opuszczonego miasta), i przyznam, że "28 dni później" to pozycja też bardzo ciekawa, ale gdybym miał oceniać dałbym z 8/10, ponieważ akcja zbyt wolno się rozkręcała, a film mial naprawde potencjał, który w pełni nie został wykorzystany. Z kolei "28 tygodni pozniej" to jedynie okazja dla twórców na zysk, zwykle jest tak, że pierwsza czesc jest najlepsza ;] A wiec ostatni z wymienionych nie równa się z tymi podanymi wczesniej :) Takie jest moje zdanie pzdr