PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 487161
5,9 60 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Dwa zakończenia.

ocenił(a) film na 10

Słyszałam, że są dwa zakończenia.
Ja oglądałam, że na koniec Robert Nevill ginie ratując lekarstwo, Anne i dzieciaka.
A jakie jest drugie?

AliceJ

http://www.youtube.com/watch?v=MhY2-D3Lwto to jest to drugie ;)
Mi sie bardziej podoba jak on się poświęca i umiera.

ocenił(a) film na 10
avrilka011

Zdecydowanie oficjalne zakończenie dużo lepsze.

ocenił(a) film na 10
tworek133

Dziekuje wam bardzo ;)

ocenił(a) film na 9
tworek133

No ale skoro on nie poświęcił swojego życia dla reszty ludzi , no to chyba raczej nikt go nie zapamięta jako legendy. Wtedy nie zgadzało by się to z tytułem filmu.

Jeśli ktoś zna jakieś argumenty według których moja teoria byłaby nie prawdziwa to bardzo proszę o podanie, bo filmik był po angielsku i nie wszystko mogłam zrozumieć.

Oryginalne zakończenie jest sto razy lepsze.

ocenił(a) film na 9
gugugg

Oryginalne zakończenie dużo lepsze. A film całkiem niezły.

ocenił(a) film na 6
gugugg

O ile się orientuje książkowo wychodzi że Pan Omega był "legendą" dla potworków - tą negatywaną, która straszy się dzieci.

Oni tam chyba zresztą w tej książce wykazywali więcej inteligencji i byli w bardziej jawnym kontakcie z Panem Omegą

użytkownik usunięty
AliceJ

drugie również świetne, dające możliwość kontynuacji ze Smithem, a nie tylko prequela...
ogólnie to zupełnie inaczej odbiera się film, w zwykłym chcą się nażreć po prostu, a tu jest coś więcej, lobie takie alternatywy chociaż prawdziwe zakończenie oczywiście lepsze...

ocenił(a) film na 10

Mi się podobały obydwa. Tak jak pisałeś po drugim można zrobic kolejną część. Ciekawe czy zrobią kiedyś?

ocenił(a) film na 9
AliceJ

Ja myślę, że raczej nie zrobią. Skoro w oficjalnym zakończeniu główny bohater umiera ....
...przecież to alternatywne zakończenie mało kto zna (w kinach raczej go nie puszczano, chociaż mogli je dodawać w dodatkach na DVD, ale i tak myślę, że kontynuacji raczej nie będzie ).

"nażreć poprostu" - fajnie to ująłeś :-D Mnie isę bardziej podoba to oficjalne, przynajmniej nie ma całkowitego happy-endu. To drugie zmienia też chrakter zombiaków - okazują jakieś uczucia, chociaż w całym filmie były bezduszne i krwiożercze.

ocenił(a) film na 10
AliceJ

Wow.. niezłe ;D