Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 488 tys. ocen
7,5 10 1 488015
5,9 45 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Film niezły - 7/10. Dużo lepszy od Omega Man, gorszy od The Last Man On The Earth.

Wszystkie dużo gorsze od powieści Mathersona. Nie wiem czemu scenarzyści już trzy razy zmienili genialne (idealne wręcz) zakończenie książki. Głównie ono stanowi o wydźwięku całej historii.

Może czwarta ekranizacja (jeśli takowa powstanie, co bardzo prawdopodobne) w końcu będzie pod tym względem wierna literackiemu pierwowzorowi;)

ocenił(a) film na 9
Pan_M

Zgadzam się w 100% :)
Film znacznie gorszy od powieści o tym samym tytule, lecz mimo tego daje rade :) Rola Willa Smitha jako naukowca borykającego się z krwiożerczymi zombi- rewelacyjna:)

ocenił(a) film na 10
Pan_M

Czytałem książkę po obejrzeniu filmu... Szczerze mówiąc to i to dostaje minimum 9/10 .Film ma swój urok ,książka też...

Film:
+ rola Smith'a
+ klimat
+ efekty specjalne
+ zakończenie(nie mówię o alternatywnym-bo to jest żałosne)

Książka:
+wspaniały klimat
+wzrusza i zmusza do refleksji
+ zakończenie z przesłaniem, że normalność zależy od większości

mufan

właśnie a jak się kończyła książka?? Bo zawsze się zastanawiałem:)

ocenił(a) film na 10
Fiedorek

Śmiercią bohatera.Neville zostaje schwytany przez wampiry i skazany na śmierć...

ocenił(a) film na 7
Fiedorek

Neville zostaje schwytany przez wampiry, które stworzyły całkiem nowe społeczeństwo. Skazują go na śmierć. Ruth daje mu tabletki z trucizną, aby umarł bezboleśnie. Główny bohater wygląda przez okno i widzi, że wampiry się go panicznie boją, zdaje sobie wtedy sprawę, że on jest dla nich potworem, tym czym wcześniej wampiry były dla ludzi. Legendą.