PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 487198
5,9 60 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

witam.bałem się przed obejrzeniem tego filmu że będzie to kolejny pokaz możliwości współczesnej techniki cyfrowej która jest obecnie pompowana do filmow na skale masową...a tu miłe rozczarowanie ! rzeczywiscie potencjał tego filmu nie został moim zdaniem wykorzystany nawet w połowie ale rekompensuje to troche inna gra Willa , którego szczerze mówiąc zaszufladkowałem, choc filmy w stylu Bad Boys należą do moich ulubionych.Przesłanie filmu-tak zdecydowanie jesteśmy gatunkiem "skazanym" na życie wśród nas samych.Wyjazdy bohatera do "wypoZyczalni", rozmowy z manekinami,potrzeba posiadania towarzysza w postaci psa są tego dowodem ale co ciekawe w momencie odnalezienia innych zyjacych psychika naszej"legendy" ulega zmianie i tu mamy poruszony problem naszej wiary-obojętnie w co i w kogo wierzymy chęć przetrwania jest tak wielka że jestesmy w stanie oddać za nią swoje Zycie . Co jeszcze zupełnie nie rozumiem po co był ruszony wątek rasistowski w filmie w którym głowną role gra aktor czarnoskóry...Podsumowując film ma ciekawą oprawe techniczną-opustoszały NY wygląda bardzo realnie , jak zwykle u Willa troche humoru,fajne zdjęcia i przede wszystkim troche brakującego juz aktorstwa stawia film na półce pt.WARTO OBEJRZEC Polecam. 8/10pkt.

ocenił(a) film na 8
domuss73

Will Smith i watek rasistowski??? Nie wiem co to ma do tego ze wlasnie Will zagral te role, ale szczerze mowiac nie potrafie wyobrazic sobie w tej roli bialego czlowieka ani zadnego innego.. A z reszta co napisales w pelni sie zgadzam ;);)

dan_

to nie dotyczy Willa oczywiscie ! chodzi mi o scene kiedy on próbuje wytlumaczyc cała zaistniała sytuacje na przykładzie Boba Marleya który chciał swoją muzyką "wyleczyć" ówczesny świat i to jest ok. tylko czemu zawsze podają takie przykłady nie wiem ;)