Widzieliście drugie zakończenie??? Nie to, w którym Robert Neville ginie, tylko jest jeszcze jedno :)
Pozdrawiam
Widzialem oby dwa, lecz powiem tak, w oryginalne zakonczenie lepszy klimat i troche lezki leca z oczu jak Will sie granatem wysadzil, a alternatywne lepsze pod tym wzgledem ze Will moze wystapic w 2 czesci.
Ogolnie to wole alternatywne bo chce zeby Will zagral w 2 czesci, albo on albo nikt :P:P:):)
http://www.youtube.com/watch?v=sJHVDsLFTb8 tu masz alternatywne zakończenie z tym że w orginale bz tłumaczenia. Te jest takie z Happy Endem, lightowe. Podobają mi się oba z tym że orginalne jest trochę smutne.
no ciekawe... zdecydowanie bardziej mi się podoba, a czytał ktoś ksiązkę? Jak tam było?
Dwnerwuje mnie jak reżyser kręci kilka możliwości zakończeń, ja bym stawiała na tą alternatywną, jest lepsza.
Nie czytałam ksiązki, ale zamierzam. Ja tam wolę kiedy są zakończenia do wyboru. A znacie jeszcze jakieś filmy, które mają także inne zakończenie do wyboru (np. Oszukać Przeznaczenie 3)?
1408 ma dwa zakończenia
Armia Ciemności ma 2 zakończenia
Efekt Motyla ma 2 zakończenia
...jak dla mnie orginalne zakończenie było zdecydowanie lepsze. :), lecz gdy się przyglądam zakończeniu nr 2 to autor ukazał nam że zawsze jakaś cząstka dobra posiadana jest w duszy nawet najgorszego zła.
1408 i Efekt motyla ma dwa? Jakto? Ogladałam i było tylko jedno... możecie powiedzieć jakie?
W "1408" zakończenie kinowe(czyli to gdzie Enslin żyje i dokańcza swoją powieść) jest - mim zdaniem - dużo gorsze od alternatywnego zakończenia... . W wersji reżyserskiej Enslin ginie w płomieniach, później jest scena na jego pogrzebie, gdzie Olinowi pokazuje się spalone zombie Mika, aż w końcu pojawia się niejednoznaczna scena w spalonym pokoju 1408. Widzimy tam Enslina palącego sobie faję i spacerującego po pokoju... po chwili słyszymy głos jego córki, bodajże: "Tato?" i tajemniczą odpowiedź Mika "Ach, oczywiście"(jakoś tak to było), po której to Enslin podchodzi do drzwi i znika. To zakończenie jest dużo lepsze od nijakiego kinowego. Poza tym wersja reżyserska ma kilka scen niewykorzystanych w kinowej.
A co do alternatywnego zakończenia "I am Legend" - podstawowa lepsza ;)
Pozdrawiam.
witam czytałem książkę, nie ma co opowiadać o zakończeniu książki gdyż jednak różni się znacznie od obu zakończeń i całego filmu, mogę jenak zdradzić że neville zostaje tam z innego powodu legendą! potwory są tam też podzielone na wie grupy, jedni nie myślą o przypominaja te z filmu, a jedne są sprytne, wyglądają jak ludzie i ta laska co w filmie pomaga bohaterowi w książce jest jedną z nich, a neville się nabiera i wpada w jej pułapkę...