Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 488 tys. ocen
7,5 10 1 488098
5,9 45 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Zastanawiam się czy obejrzeć i mam pytanie. Czy ten film to naprawdę horror, tzn są jakies straszne sceny i wgl. Czy po prostu thriller z wizja konca swiata?

ocenił(a) film na 7
maybe_i

To zdecydowanie horror :)

onefrag

doprawdy to jest horror ???? a co w nim strasznego ??? ze ostatnim ocalalym okazal sie byc czarny ....... ?

crips2

Uważasz że żarty o czarnoskórych są śmieszne? Czy to tylko aluzja w stronę przedmówcy?

ocenił(a) film na 8
maybe_i

Krew sie strumieniami nie leje ale pietra miałem, no i ta ciągła myśl czy dałbym rade tak żyć :)

ocenił(a) film na 9
maybe_i

Osobiście bardzo lubię ten film ale nie za to że jest straszny, zdecydowanie nie nazwał bym go horrorem.

ocenił(a) film na 9
maybe_i

ja osobiście uważam, że to jest w dużej części dramat. ale ja odbieram filmy po swojemu.

ocenił(a) film na 9
maybe_i

To nie jest typowy horror. Skłamałabym jednak twierdząc, że w tym filmie nie ma elementów horroru. Parę strasznych momentów niewątpliwie się znajdzie.

ocenił(a) film na 6
maybe_i

To na pewno nie jest horror. Na pewno dramat, w końcu perspektywa życia jako jedyny człowiek w na ziemi może być dość...ehm... dramatyczna. Ale w tym filmie jest tak mało scen które trzymać mogą w napięciu, że naprawdę trudno to nazwać horrorem (jak teraz sobie myślę, to do głowy przychodzą mi raptem 2-3 [hehe nie powiem wam jakie, nie chcę wam psuć zabawy, bo są nawet dobre ]:>])

maybe_i

Na pewno ten film bardziej pasuje do miana horroru niż wszelkie slashery typu Piła, Hostel itp.
Jednak przede wszystkim jest to dramat przedstawiony za pomocą akcji i ciekawego scenariusza.

ocenił(a) film na 8
maybe_i

Moim zdaniem to taki horror przygodowy! momentami zabawny a momentami smutny... wątek tzw. przerażenia mnie nie dopadł ale film dobry.

ocenił(a) film na 7
maybe_i

Wiesz co, przeraża nie tyle film, co sama wizja takiego świata i samotności. Mimo wszystko nie zaliczyłabym tego do horroru.

ocenił(a) film na 8
maybe_i

Nie spodziewaj się dużej ilości trzymających w napięciu scen, ale film jest dobry i dalej pasuje do definicji filmowego horroru.

ocenił(a) film na 8
maybe_i

zdecydowanie horror :) bardzo dobry zresztą

ocenił(a) film na 9
maybe_i

W tym filmie jest coś co mnie przeraża-tylko jeszcze nie wiem co- czy te dziwne ludzkie kreatury czy samotność na ziemi ...

ocenił(a) film na 10
ralera

dla mnie to przede wszystkim przejmujące studium samotności,przerażająca wizja świata bez ludzi.a horror? tylko momentami,raczej dramat.w każdym razie mną ten film wstrząsnął i obejrzałam go jeden raz i więcej nie mogę. ogólnie rewelacja

ocenił(a) film na 9
maybe_i

horror + thriller. Zdecydowanie polecam ten filmik. Niestety w ostatnich latach mało było dobrych filmów, ale ten jest naprawdę dobry.