Czy to prawda że podobnie jak w przypadku 1408, i w tym filmie dystrybutor wymógł zmianę finałowej sceny? Wie ktoś coś o tym? Bo mi ten koniec rzeczywiście nie pasował trochę. Taki na siłę - to już nie był ten sam klimatu.
Wg. FAQ na stronie imdb.com:
Drugie zakończenie miało wyglądać następująco:Nevile miał uwolnić te kobietę, na której testował lek, a w zamian za to szef mutantów miał puścić go wolno.Razem z tą kobietą i jej synem wyjechali do kolonii ocalałych ludzi.
To chyba jednak wybrano lepsze zakończenie. Tamto byłoby bez sensu - przecież ci Poszukiwacze Ciemności byli dzicy i raczej nie szykowało się na to, żeby szukali pokojowych rozwiązań ;] Myślałem, że było jakieś zakończenie że np. okazało się że ta kolonia rzeczywiście nie istniała. No ale wtedy nie stałby się legendą.
Niemożliwe.
To zakończenie całkowicie nie pasuje do filmu!
Naprawdę chcieli tak zakończyć film?
Obecne zakończenie jest średnie, ale w porównaniu do drugiego to jest świetne!
Gdyby wybrali drugie zakończenie to film byłby skazany na porażkę.
Weź poczytaj sobie wątek który rozwinięto chyba do 150 postów. Tam są przemyślenia ludzi na temat filmu to może ci się rozjaśni bo widzę że nie bardzo zrozumiałeś wątku z szefem mutantów.
To zakończenie akurat byłoby bardzo ok. Bo jak dla mnie zakończenie było zbyt mroczne.
Gdyby zamiast pierwszego zakończenia byłoby to drugie alternatywne to cały film musiałby inaczej przebiegać! Wtedy drugie zakończenie miałoby sens.
oba zakończenie nie są najwyższych lotów, ale jeśli to prawda, że producenci mieszają sie w sprawy scenariusza to do dupy z takim filmem...
ps. jedyny film w którym ten zabieg miał sens było Se7en
I ten płot na koncu, ktory chronil osadę. nawet mutant z polamanymi nogami pokonalby ta przeszkode bez trudu :P Podejrzewam, ze to jakies zakonczenie pod publike amerykanska.
A jeszcze co do zakonczenia... Will mogl pertraktowac z szefem mutantow, oddaje mu kobiete w zamian za wolnosc. Mutant oczywiscie blefowal i zabija Willa. Moral z tego taki: nigdy nie pertraktuj ze zlem.
W 2 czesci moglby zagrac syn Willa, ktor narodzilby sie po upojnej nocy z ta laska. :P
"Nigdy nie pertraktuj ze złem" - "Nie pertraktujemy z terrorystami"... W obecnych czasach i to na dodatek w panstwie rzadzonym przez morderce Busha taki moral jest wiecej niz nie na miejscu.
co wy tak z ta polityczna poprwanoscia ?? ""
"Nie pertraktujemy z terrorystami"... W obecnych czasach i to na dodatek w panstwie rzadzonym przez morderce Busha taki moral jest wiecej niz nie na miejscu. ""
jebac to :D. Wy to jak czasami przyłożycie skojarzeniem to o ja cie nie pier.......
Ty słuchasz co się mówi w filmie? Może i by pokonały tą rpzeszkode, jakby tam wogóle doszły żywe...
patrzac na zwiastun numer dwa jest wysoce pradopodobne ze istnieje inne zakonczenie na moje oko koncowka trailera ( zaraz po napisie I AM Legend) ma miejsce w labolatorium zauwazcie ze gdy zainfekowani ludzie otaczaja go, Robert jest ubrany tak samo ( i pogryziony )
jak w scene tuz przed ............................................................SPOILER............. ................................................................................ ................................................................................ ................................................................................ ............................................................wysadzeniem siebie i zainfekowanych . wniokuje ze zainfekowani rozwalili pleksiglass ( czy jak to sie tam pisze:)) dostali sie do Roberta i..... napewno sie nie wysadzil:)) pozdrawiam