PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 486832
5,8 49 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Jestem Legendą

ocenił(a) film na 4

Jak można było nadać tak głupi tytuł. Przecież te 2 słowa wzajemnie się wykluczają i razem
nie mają żadnego sensu...

GodAs

Po pierwsze to tytuł orginalny z książki z 1954r po drugie podaj gdzie widzisz sprzeczność?bo "legendą" to nie jest tym samym co "jestem"i mają sens,a może nie wiesz co znaczy "legenda"?

ocenił(a) film na 6
szarit

No, ależ z niego (oksy)moron!

ocenił(a) film na 7
szarit

Może on rozumie legendę, jako człowieka, który od bardzo dawna nie żyje, a jego życie obrosło mitami. A przecież często spotykamy się z określeniami typu ,,żywa legenda sportu".
Z innej strony, on może rozumieć legendę tylko jako mityczne opowiadanie. A przecież często mówi się ,,człowiek-legenda".
Tak, czy inaczej, tytuł jest jak najbardziej sensowny.
A, przy okazji, koledze GodAs radziłbym zabrać się za czytanie książek (np. wspomniane ,,Jestem legendą" Mathesona), bardzo poszerzają słownictwo i wiedzę, co pozwala unikać takich nierozumnych wypowiedzi, jak twój post.

Bodzepor

Chyba jednak moja wypowiedź nie była taka nierozumna skoro doczekała się aż dwóch rozumnych wypowiedzi.

ocenił(a) film na 7
szarit

Toć ja o charakterze wypowiedzi do tego GodAs pisałem...

Bodzepor

Sorry,ale proszę patrz komu odpisujesz bo zastanawiałam się co takiego głupiego napisałam.

ocenił(a) film na 7
szarit

Połowa mojej wypowiedzi była do ciebie, a połowa do niego, co wyraźnie zaznaczyłem. Nie ma się o co spierać.

ocenił(a) film na 10
GodAs

Ma to znaczyć "Zobaczcie, człowiek staje się teraz legendą"
Może dla niektórych, tak trzeba by było nazwać film, żeby zrozumieli...