Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 488 tys. ocen
7,5 10 1 488015
5,9 45 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Pachniało to totalną zrzynką z "28 days later" lecz o dziwo film obronił się. Główne zasługi przypisać należy ciekawemu pokazaniu osamotnienia człowieka i pragnieniu bliskości graniczącemu nawet z samodestrukcją. Oczywiście film nie ustrzegł się typowych błędów (albo inaczej) standardowych zagrań:) przynależnych kinu masowemu: I tak, nawet wśród zgrai ogarniętych szaleństwem pseudoudzi nasz bohater musiał mieć, dla równowagi, jakiegoś schwarzcharaktera, który nie dawał mu spokoju przez cały czas trwania seansu. Dalej, jak mieliśmy głównego bohatera (faceta) to musiała pojawić się również i kobieta (przecież równouprawnienie mamy, czyż nie?). No i na koniec patetyczna końcówka mająca na celu zapewne skłonić nasze serca do drżenia i do wyjścia z kina w strugach łez wynoszących na piedestał triumf ludzkiego ducha itd. itp. Tak czy siak, seansu wcale nie uważam za nieudany - przeciwnie - całkiem smaczny wyszedł amerykanom ten hamburger.

bonusx

wszystkie filmy o zombie bazują na nocy żywych trupów więc nie mówmy tu w ogóle o zżynaniu a jak już to z filmu romero;p

ocenił(a) film na 10
Private_Witt

jaka zrzynkom co ty chrzanisz bo gdybyś nie wiedział Jestem legendą jest oparty na książce i powstał on także chyba w latach 70 więc jaka tu zrzynka ???