Według mnie to bedzie zajebisty film:)
Dużo akcji, jak zresztą widać na zwistunie.
Ja kupeju go w ciemno, ide do kina i w ogóle.
A tym bardziej, ze robi to reżyser "Constantina"
to dla mnie dodatkowy plus.
Wszystko wygląda świetnie , może być dobry film ale mam jedno ale... wygląda to wszystko zbyt komputerowo :/
Czekam na ten film juz od wakacji i w piątek 11 stycznia zamierzam iść na niego do kina... Takie mam postanowienie :)
MI wystarczył zwiastun w HD żeby stwierdzić, ze efekty specjalne będą rażąco sztuczne. Zwierzeta wyglądają bardzo mechanicznie ( sarny, pumy ), zombie w sekwencjach ataku też wyglądają kiepsko. Coś w rodzaju plastelinkowych NEO w Matrix Reaktywacja gdzie sztuczność ruchów i detali wręcz krzyczała z ekranu. Pod tym względem wiec mysle, ze bedzie to niezła klapa. Znając hollywood historia zostanie spłycona do granic możliwości na rzecz promowania watpliwego aktorstwa Smitha i ekranowych rzezi. Jedyne co fascynuje to ciekawa sceneria opuszczonego miasta. A tak na marginesie. Zdaje się, ze akcja dzieje się 10 lat po ataku wirusa. Myślicie, ze miasto az tak by zarosło? Jak te wszytskie rośliny się rozsiały i po cholerę dzikie zwierzeta łażą po ulicach, nie wygodniej by im było w lesie ;). Tanie zabiegi dla bezmózgowców żeby uatrakcyjnić nędzną fabułe. Szkoda, ze spiperzyli dobra książke S-F. Powinni płacić ogromne kary za wciskanie ciemnoty i umieszcanie nazwiska autora noweli na podstawie której powstają filmy nie mające w 98% nic wslnego z pierwowzorem.
Conajmniej się z Tobą nie zgadzam co do aktorstwa Willa Smitha. Wedlug mnie pokazal kawal dobrej roboty w "Persuit to happyness", zagral naprawde autentycznie, widac, ze zaczal w to wkladac duzo roboty i zaangazowania. Wedlug mnie nie mozna go oceniac tylko po Bad Boysach i MIB.
Wyciągnąłem średnią ze wszystkich filmów w jakich go widziałem :). Do Bad Boysów i MIB dodałbym Independence Day. Prawda jest taka, ze faktycznie z filmu na film ( w zależnosci od powierzonego mu zadania ) radzi sobie coraz lepiej. Czytałem już recenzje w prasie amerykańskiej i podobno Smith w filmie po prostu jest, a nie gra...no ale poczekamy - zobaczymy.
Miasto bardzo ładnie zarosło, przynajmniej z tego co widziałem na trailerze... Wszystko jest jak najbardziej realistyczne. Najlepszym przykładem jest Prypeć, opuszczone miasto na Ukrainie. Co prawda, opuszczone od 20 lat, ale też bardziej zarośnięte i zniszczone niż to w filmie. 20 lat wystarczyło, by trawa, krzaki i drzewa rosły wszędzie obok, na i wewnątrz budynków, a dzikie zwierzęta biegają po ulicach (chociaż nie było tam żadnego zoo ;-)) Same budynki bez renowacji, po prostu same z siebie zaczęły, dosłownie się rozpadać. Jak szpital czy szkoła, w których z zawalonych ścian, zwisają kaloryfery.
To jest właśnie typowe myślenie, że w mieście ulice same się czyszczą, budynki same się remontują, a trawa nie rośnie, między płytami chodnika.
Co do samego filmu, to nie mogę się doczekać. Jak można zauważyć pociągają mnie opuszczone miasta i post-apokaliptyczne klimaty :-)
No właśnie Prypeć jest opuszczona od 20 lat ( 2x dłuższy okres jak w NY z I AM LEGEND ) - to po pierwsze. Po drugie znajduje się pośród dzikiej przyrody, kompleksów leśnych, a NEW YORK jest wielomilionowym molochem gdzie większą ostoją zieleni jest jedynie Central Park. Dalej bedę zdania, ze z tymi zaroslami przesadzili i nie jest to typowe myślenie - bo racjonalne :). O drapieznikach i biegających sarenkach nie wspomne. Zdjęc Prypeci się sporo naogladałem bo tez uwielbiam takiem klimaty. Niestety obawiam się, ze I AM LEGEND nie wpisze sie do kanonu moich ulubionyc pozycji z podobnego gatunku. Mam nadziję, ze choć jedna osoba uczciwie przyzna mi rację jesli po seansie poczuje to samo. Ja ostrze sobie zęby na "THE ROAD" na podstawie nagrodzonej Pulitzerem powieści Cormaca McCarthy'ego
film będzie zajebisty, już długo na niego czekam po samych trailerach doczekać już mi ślinka ciekła :P.według mnie film będzie miał klimat i rola Willa w sumie jest bardzo dobrym wyborem a może i najlepszym z możliwych jak dla mnie, po za tym efektu tez są bardzo ładne i dobrze komponują z filmem.
Film rzeczywiście może być rewelacja (na co liczę)ale nie musi.
O jeszcze żeby zrobili ta alternatywna wersje kiedyś to by było wypas :)
Niestety w filme nie zauważyłem, Deepa.
A szkoda:(
No chyba, że to był ten przywódca wampirów;p
Sayid Team to ty dałeś trailer I'm Legend Trailer - Jestem Legendą na youtube?? Dobry jest :) Ale wszystkie do siebie są podobne..