PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 487193
5,9 60 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Interesuje mnie, jak powstają w filmach takie opuszczone miasta (New York w >I am legend<, Londyn w >28 dni później<)
Czy filmowcy
a) tworzą je komputerowo, a film nagrywają w studiu
b) budują miasto ze styropianu gdzieś w Australii
c) grzecznie proszą ludzi o usunięcie się na jakiś czas (co wydaje się raczej niemożliwe ;] )
d) kręcą normalnie, a ludzi wycinają (też głupie)

Jeśli ktoś wie, to niech się wiedzą podzieli ;D

strieloqq

Ludzie przebierają się za zombiki za to mogą wystąpić w filmie, Ci którzy nie chca się przebrać zostają zjedzeni.

ocenił(a) film na 4
_brak_uzytkownika_

;P a tak serio? Zresztą w większości filmów miasta przez kilkanaście-kilkadziesiąt minut są puściusieńkie

użytkownik usunięty
strieloqq

Według mnie proszą o ludzi o usunięcie się. Tak było na przykład w "Mrocznym Rycerzu". Wbrew pozorom nie jest to takie trudne ;) Po prostu proszą o to władze miejskie.

strieloqq

w 28 dl te puste ulice kręcili przez kilka(naście? ) dni jakoś tak wcześnie rano, gdy był bardzo mały ruch, a tych którzy jednak zbłądzili uprzejmie prosili, żeby sobie poszli gdzie indziej;-)

ocenił(a) film na 4
reitti58

chociaż nie wiem czy to tak łatwo. Zawsze po mieście coś jeździ :). No i jeszcze w niektórych miejscach była panorama na cały (prawie) Londyn .

ocenił(a) film na 7
strieloqq

Ulice sa zamykane, a po planie chodza tylko i wylacznie statysci, oczywiscie do tego potrzebna jest zgoda wladz miasta i oczywiscie nie zamykaja calego miasta, tylko jedna dzielnice - krecona tam sceny, na drugi dzien w innej kreca a potem to wszystko montuja.