PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 486840
5,8 49 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Aktorstwo 10/10, scenariusz 8/10, groza 10/10.
Bardzo dobry film, polecam w ciemno. Will Smith jak zwykle trzyma poziom, rewelacyjne aktorstwo.

ocenił(a) film na 9
artefakt

zarombisty film jeden z najlepszych jakie oglądałem 10/10 ale jakoś sie nie bałem.

ocenił(a) film na 7
artefakt

Prawdziwe co? Rozumiem, że film może się podobać, bo faktycznie jest dobry, ale nie pojmuję w którym miejscu to jest horror...

maciekson

Epidemia co wykończyła ludzkość,pojawienie się zombie-mutantów to elementy charakterystyczne dla gatunku horror będącego podgatunkiem fantastyki...

ocenił(a) film na 7
szarit

LOL! Gatunek nie ma nic wspolnego z teamtyka. Horror to gatunek filmowykladem moga byc te kretynskie filmiji na youtube, przy oglaadaniu ktorych mozna dostac zawalu... Ogladajac "Jestem Legenda" nie doswiadczasz takiego uczucia, mozna ten film nazwac thrillerem (jakkolwiek sie to pisze) to film jest straszny, ale nie jest to horror! z charakterystycznmym typem straszenia np. sielska scena gosc otwiera szafe i BACH!... wyskakuje gosciu z nozem i dziurawi goscia i wyrywa mu serce- przykladem moga byc te kretynskie filmiji na youtube, przy oglaadaniu ktorych mozna dostac zawalu... Ogladajac "Jestem Legenda" nie doswiadczasz takiego uczucia, mozna ten film nazwac thrillerem (jakkolwiek sie to pisze) to film jest straszny, ale nie jest to horror!

maciekson

Masz rację i jej nie masz zarazem tu masz małą definicję horroru i ten film ma elementy horroru nawet jeżeli uważasz że tak nie jest http://pl.wikipedia.org/wiki/Horror .A tu masz definicję thrillera-dreszczowca http://pl.wikipedia.org/wiki/Dreszczowiec .W tej pierwszej definicji masz też podane różnice między obydwoma gatunkami.Natomiast bezapelacyjnie "Jestem legendą" jest filmem sf.

maciekson

idz do szkoly

ocenił(a) film na 8
artefakt

rzeczywiście dobry film ale groza 10/10? heh nie sądzę