PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 486857
5,8 49 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Mam pytanie do was...ciagle to pytanie chodzi za mna ale ok;-D zastanowmy sie nad psem glownego bohatera;-)Chyba Sam tak?Ale nie o to chodzi...skoro Robert wynalazl szczepionke...ktora jak sam na poczatku wskazywal,dziala tylko na zwierzeta(szczur,osobnik numer 6)to czemu nie podal tego psu,szczepionke wynalazl przed tym jak pies byl zarazony:P

miastoaniolow

Sam była przyjacielem
a ty na przyjacielu byś eksperymentował czy pomógł mu szybko bez cierpienia umrzeć ... to trudne pytanie... i trudne do zrozumienia postępowania w każdym przypadku...

Vimo

No dobrze,ale teraz ty postaw sie w innej sytuacji...wolalbys uratowac psa poprzez szczepionke(to nie byl juz eksperyment tylko PEWNA szczepionka na zwierzeta)czy tez jak on to myslal...do konca byc juz sam???

miastoaniolow

a jesteś pewien że miał PEWNĄ szczepionkę... czy dopiero coś co dawało na nią nadzieję...
poza tym to "do końca być już sam" u bohatera miało się zakończyć wieczorem, myślisz że po co on pojechał na nabrzeże...sam jeden zwalczyć wszystkie bestie czy po coś innego...

ocenił(a) film na 7
miastoaniolow

On miał mnóstwo szczepionek, nie wiedział, która działa, a która zabija.

GxZas

w labie wstrzykiwał coś psu - szczepionkę

ocenił(a) film na 9
miastoaniolow

proste to że szczepionka działała na szczura nie oznacza że będzie działała na psy o odmiennym genomie (genotypie? :P ) :) tak czy siak wg mnie dał mu właśnie tą szczepionkę i efekt jak wiemy :T

użytkownik usunięty
miastoaniolow

Ale zwróć uwagę na to, ze ta szczepionka nie działała od razu - przecież zaaplikował ja tej wampirzycy i ona dopiero po długim czasie zaczęła powoli "zdrowieć" - na początku nie było żadnego efektu, czy tez nawet "zeszła" chwilowo! Można było to rzeczywscie dokładniej wyjasnić, ale to w sumie szczegół...