PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 486813
5,8 49 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Mam lekki niedosyt. Wszystko w tym filmie potoczyło się za szybko, a zakończenie ten film miał dość
słabe. Byłoby dobre, gdyby nie to, że główna postać zginęła zbyt szybko. Przez cały film pokazywali
nam jedna postać, a na końcu filmu jest jeden granat i pach, od razu umiera.
Podobało mi się zachowanie ludzi w tym filmie. Kiedy Robertowi wbił się nóż w nogę, nie wyciągnął
go sobie niczym "twardziele" z innych filmów, tylko jęczał z bólu i zaczął czołgać się po ulicy.

Swoją drogą - skąd ten manekin się tam wziął? Zarażeni przygotowali na niego zasadzkę?

ocenił(a) film na 7
Viollipop

Tak z ciekawości, ile trzeba granatów, żeby zabić człowieka??

ocenił(a) film na 6
srebrokamil

Jeden, ale chodziło mi bardziej o to, że normalnie w filmach i serialach jak główna postać zginie to odczuwa się jakieś emocje, a tutaj reakcja to co najwyżej "aha".
Kolejna rzecz, która mi się nie podobała w tym filmie to to, że tu się praktycznie nic nie działo. Była akcja, ale monotonna. Doktor szukający leku na wirusa miał psa, którego pewnego dnia zabili. Doktorek postanowił się zabić razem z paroma mutantami, uratowała go kobieta, potem mutanty zaatakowały jego dom a on się wysadził...

ocenił(a) film na 8
Viollipop

A co, miał się każdego wieczoru nawalać z zarażonymi? :P Według mnie film do czasu pojawienia się tej kobiety z dzieckiem jest świetny, klimatyczny... potem nieco gorzej...