Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 488 tys. ocen
7,5 10 1 488012
5,9 45 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Niby nic nowego nie wnosi, ale jest lepszy od Resident Evil 1, 2 i 3 w których jet wiecej strzelania niż myślenia(chociaż ogólnie jest ok).
Klimat i muzyka bardzo dobre jak na taki film, gra aktorsska świetna, fabuła jest jak dla mnie bardzo ciekawa i wciągająca, efekty też mi się podobały, akcja fajnie sie rozgrywa, ale najbardziej podobał mi się dramat człowieka samotnego, który nie ma z kim porozmawiać i otoczony jest przez bardzo niebezpieczne i obrzydliwe stwory...
Jak dla mnie 9/10- rewelacja

ocenił(a) film na 3
ukaniulz

Ok, ale ta samotność momentami jest ukazana w dziwny sposób - na przykład te dialogi z psem, to chyba wymyślały 10-latki, albo tzw. "spece" od show businessu. Albo scena z przestawionym manekinem. Nie mówię, że od razu dno, ale na pewno nie rewelacja.

Piszesz też, że w RE 1, 2, 3 jest OK? Na jakiej podstawie? Efektów specjalnych chyba, bo scenariusz słabiutki. Już Silent Hilla zrobili w miarę dobrze, chociaż też mogli dużo lepiej.

ocenił(a) film na 8
Zygfryd666

Co do dialogów z psem to jest to jak najbardziej dobry i realny pomysł tak samo jak rozmowy z manekinami...zauważ że gość był sam od trzech lat...ja nie jestem samotnym czlowiekiem a i bez tego gadam z moją psinką ;)

ocenił(a) film na 8
ukaniulz

Hmm.. Co do Resident Evil to już mówiłem, że mało w tym filmie myślenia, co oczywiście łączy się z fabułą, bo faktycznie jest dość słaba..
Efekty specjalne dobre, ale akcja w RE też mi się podobała i była dość wciągająca, dlatego piszę, że jest ogólnie ok. Moja ocena dla RE 1 to 7/10. Dodam jescze, że nastęne części są gorsze dla mnie.