1 Pułapka z freedem oceniam 50/50 że to Will zrobił albo zombiak
a) fakt ze brakowało koca albo płachty przemawia za mutantem
b) mutant czekał tam z psami
ale
a) nie było szans by mutant zrobił taką kopie pułapki
b) całkiem prawdopodobne że Will zapomniał
2 Rozumiem że żona i dziecko zginęło w zderzeniu helikopterów
3 proszę o linka z alternatywnym zakończeniem
4 czy będzie I Am Legend 2
5 jak ta laska z San Paulo dotarła w ciągu 1 dnia to wioski ocalałych to Will 3 lata tam nie mógł dotrzeć ?
6 czemu na skanerze 1 raz wyszła , że jego żona odpada a potem dobrze już wyszło czyli przy innych ludziach były błędy to fajnie
7 ogólnie oceniam jednak film na 9/10 role Willa 10/10 psa na 10/10 niestety mutanty na 510 lepsze zdecydowanie w 28 dni i tygodni
ponoć alternatywne zakończenie ma 10 minut co w min jest ???? w trailerze nr 2 scena jak zombiak otwiera paszcze i gada coś do willa
W alternatywnym zakończeniu Zarazony przestaje walic w szybe,Neville oddaje mu tą dziewczyne,zarazeni sobie idą a Neville i ta dziewczyna z synem wyjezdzają z miasta.Wpisz sobie w google A am Legend alternative ending napewno znajdziesw.Uwazam,że lepsze jest to kinowe.A film 9/10
ok dzięki znalazłem hmmm chyba jednak kinowa wersja bardziej mi odpowiada niż te mutanty słuchające bossa i nawet go nie ugryzły i ot tak sobie poszły
ad1.
Zapewne zombiak, gdyż twórcy chcieli go przedstawić z perspektywy trochę bardziej ludzkiej. Niemniej Will jest równie prawdopodobny jako jej twórca.
ad2.
Najprawdopodobniej tak
ad3.
Taki materiał umieszczony w internecie nie jest legalny, więc pewnie źródła to zakończenie zawierające są sukcesywnie na prośbę wytwórni usuwane. Adres, który bym Ci podał dzisiaj, jutro już by mógł nie działać.
Innymi słowy - próbuj sam znaleźć, chociaż z jego opisów wynika, że może zburzyć wizerunek filmu.
ad4.
Historia wygląda na zamkniętą, klarowną całość, ale "Psychoza" też na taką wyglądała i doczekała się dwóch kontynuacji (w tym jednej dobrej).
W związanych filmach widnieje pozycja "Untitled ... prequel", czyli producenci planują, bądź planowali ponowne podejście do tego tematu.
ad5.
Możliwe, że był trochę ostrożniejszy i zbyt daleko się nie ruszał. Zostawiał sobie czas na powrót, czego ta kobieta nie zrobiła, dzięki swojej wierze.
ad6.
??? Szczerze pisząc nie potrafię zrozumieć o co chciałeś zapytać, ani też nie jestem pewien o którą scenę z filmu Ci chodzi.
ad7.
To nie jest pytanie. ;)
Film dla mnie na 8-10/10; rola Willa niezbyt przekonująca (bohater w filmie "Człowiek Omega" został lepiej zagrany); pies świetnie prowadzony - brawa; mutanty zbyt komputerowe - przypominają Grendela z "Beowulfa" tak fizycznością, jak i wykonaniem.
Tak ogólnie, to jednak dosyć proste pytania były. Czasem Reżyser chce pozostawić pewne niedomówienie, albo zamiast na tragedii skupić się na reakcji na nią głównego bohatera. Wierzę, że bez znajomości odpowiedzi też byś tak samo ten film lubił i rozumiał.