PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 487193
5,9 60 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Ludzie oceniajacy ten film na wiecej niz 5/10 niestety nie znaja sie na filmach i to jest smutne. Ten film to naprawde porazka ...

ocenił(a) film na 10
buubu

Człowiek idzie do kina, ogląda film, który mu się podoba lub nie, potem go ocenia. Tobie się nie podobał, ale nie obrażaj tych do których on trafił i co go polecają.

Czym dla ciebie jest znanie sie na filmach? Wyszukiwanie błedów?

buubu

Will jak to on nie da sie przyczepic do jego gry, ale film coz..nieciekawy, o przepraszam do polowy nawet dalo sie ogladac, ale zmutowani ludzie skaczacy na kilka metrow i o jakiejs nadludzkiej sile?! spowodowali ze film mozna wrzucic do jednego wora z kiepskimi horrorkami. Zatem daje 5/10 ;D

ocenił(a) film na 9
wawiak

No wiecie, film ma odzwierciedlenie w teraźniejszości. Mówicie o ludziach co skaczą na parę metrów. Prawdopodobnie u nich jest to możliwe, bo ich serce biło 300% ponad normę, co oczywiście powoduje wydzielanie większej dawki adrenaliny, a wszyscy chyba wiedzą, że adrenalina daję nadludzką siłę :). Poza tym, zmutowani uczyli się. Według doktorka niby mózg przestał pracować, ale to jednak kiedyś byli ludzie, więc i funkcje mózgu mogły wrócić. Jednak zdziwił mnie trochę motyw, kiedy "WAMPIREK" wypuścił pieski i... no właśnie, został w miejscu zamiast zachować się tak jak one. No i podobno ma wejść 2 część "I am legend", ale twórcy nie pomyśleli, że uśmiercając Will Smith film nie będzie taki fajny ;).
Pozdro

ocenił(a) film na 4
buubu

Film mi sie BARDZoooooooooooooooooooooooooooo N I E !!!!! podobal ;/ wszyscy naobkolo szaleja na jego punkcie nie moga sie doczekac kiedy pojda do kina a ja po obejrzeniu bylam zszokowana co w nim takiego"oh!!"?? nie dam wiecej jak 5

ocenił(a) film na 9
buubu

Więc wmawiasz mi, że nie znam się na filmach bo dałem temu filmowi 9/10? Człowieku - każdy z nas się różni i odpowiada mu co innego. Nie możesz komuś wmawiać, że się na czymś nie zna bo ty tak uważasz. Może akurat to Ty nie masz bladego pojęcia. W końcu nie poparłeś swojej oceny żadnymi argumentami. Gdzie logika?

ocenił(a) film na 4
markus_89

No, Ty akurat o kinematografii nie masz pojęcia. Podobnie, jak założyciel tematu.

ocenił(a) film na 9
_Ja_

Ja się nie znam, bo nie preferuję ambitnego kina - tak? Równie dobrze mogę napisać, że ty nie masz pojęcia o widowiskowych filmach...

buubu

A wg ludzi którzy "znają się na na filmach" - ludzie którzy oceniają Planet Terror i Requiem Dla Snu tylko na 4/10, Resident Evil 3 oraz Piłę 3 na aż 6/10 nie znają się na filmach :)

ocenił(a) film na 4
Lubie_chipsy

Według ludzi, którzy "znają się na filmach", 4/10 dla Planet Terroru to zdecydowanie za wysoko.
A Jestem legendą akurat idealnie kwalifikuje się na 5/10. Lepszy od gniotów pokroju 300 i Transformers, ale i tak bardzo, bardzo średni.

ocenił(a) film na 10
Lubie_chipsy

pila i te filmy ktore wymieniles sa denne. w kazdym ejst wiecej krwi i wicej sposobow zabijania az nuda na to patrzec nei wiem co Cie w tym kreci bo jak gosc odcina sobie noge lub jego leb jest przebity czy inne cos to dla mnie to porazka wymyslona przez scenarzystow !

ocenił(a) film na 7
buubu

pomyśl nim napiszesz coś takiego... gusta są różne... jeden bedzie uważał ze ten film zasługuje na 5 a kto inny że na 10 ... i to nie daje ci prawa mówić że ktoś nie zna sie na filmach ..

ocenił(a) film na 9
sarah496

Dokładnie. Każdy w filmie widzi inne zalety i inne wady i to sprawia, że każdy ma inną ocenę dla filmu :)
Pozdro

ocenił(a) film na 4
Arahnofobik

skala ocen na filmwebie ma swoje odpowiedniki jezykowe:

mamy wiec 10 jak genialny, 9 jako rewelacyjny itp. itd.

osoby ktore nie ogladaja wielu filmow i film nie pasjonuje ich tak bardzo jak mnie moga oceniac to "dzielo" na 8 lub 9. dla kinomana za jakiego moge sie uwazac bo obejrzeniu tak wielu filmow i przeczytaniu sporej ilosci lektur z nim zwiazanych ocena nie powinna przekroczyc 5 (ok). czemu?? gdyz film ocenia sie pod wzgledem tego, co autor chcial nam przekazac, a takze tego jak potencjal filmu zostal wykorzystany. za dzieciaka dalbym mu pewnie z 8. jestem starszy, choc niekoniecznie madrzejszy. ode mnie 4/10.

ocenił(a) film na 4
buubu

Zgadzam się w 100% z przedmówcą. Film poniżej oczekiwań. Miał atakować obecny system, a także szukać odpwiedzi na sens istnienia, co nie udało się reżyserowi ukazać. Zwykły hollywoodzki kicz, z kiepskimi efektami jak na film akcji. Aczkolwiek nadrabia i to dużo kreacją WILLA SMITHA.

ocenił(a) film na 9
BOSS444

Niestety dla osób wychowanych na PILE i podobnych filmach ten film bedzie do niczego.

ocenił(a) film na 8
buubu

Jestem przytłoczony przez twoje argumenty. Poddaje się ... hahaha

ocenił(a) film na 10
malysafol

Az nie moglaem sie powstrzymac zeby nie odswiezyc topicu! Ludzie do cholery jakies macie spaczone wizje na ocenianie. Nie wiem czy to nie jest gorsze od podejscia: "podoba mi sie-10/10 nie podoba sie 1/10".
Filmy naprawde nie musza niesc przeslania zeby je wysoko oceniac. To ma byc rozrywka przede wszystkim. Czasem jest ona mniej wymagajaca od widza czasem bardziej ale to nie powinno byc kryterium ocen. Film powinno sie oceniac w danej kategorii. Gdyby wszysy oceniali filmy tak jak to tu pare osob proponuje to szklana pulapka miala by 3/10. przeciez jesli spojrzec na ten film jako kino akcji, a tym przeciez wlasnie jest, to mozna z czystym sumieniem dac 9/10. Jezeli uwazacie ze dobre filmy to tylko takie ktore niosa ze soba jakies prawdy i napedzajace do przemyslen a film ktory jest tylko zabawa to badzcie laskawi nie oceniac tych filmow w ogole bo patologie wychodza. To jest tak jakbys chcial oceniac roller caster w lunaparku takimi kryteriami jak sztuke w teatrze albo ksiazke.
A ja jestem legenda ocenilem na 10/10 bo uwazam ze film jest rewelacyjnie zrobiony i zagrany, no moze poza koncowka ktora jakos tak zawiewa hollywoodem tak wiec daje 8 obiektywnie i dodaje 2 za to ze to jeden z moich ulubionyc filmow.

użytkownik usunięty
buubu

Nie ma ludzi, którzy znają się na filmach i ludzi, którzy się nie znają :/
Bo co? Niby można się gdzieś tego nauczyć? Co wy sobie niby myślicie? "Buubu" uważasz się za kogoś lepszego czy jak???
Po prostu jednym dany film się podoba, innym nie.