PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 487184
5,9 60 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Zakończenie

ocenił(a) film na 8

Jakie według was było zakończenie i jak wy byście zakończyli ten film? Proszę o odpowiedź.

ocenił(a) film na 8
Blake_16

Na pewno nie typowym Happy Endem, czyli doktorkowi udaje się przeżyć, leczy cały świat, bla, bla, bla... Takie zakończenia są przesłodzone.

To zakończenie było dobre, ważne było, żeby zginął(jak słyszałem o zakończeniu książki, to gratuluje scenarzyście, że go nie wybrał, słuszny wybór.)

Jeśli ktoś powie: "łowcy ciemności zabijają obydwu, oblężenie tego miasta i śmierć mieszkańcom" to już przesada z innj strony.

Według mnie zakończenie w filmie było zrównoważone.

użytkownik usunięty
Blake_16

Całkiem fajne byłoby takie zakończenie, gdyby wampiry dopadły Nevilla i zabiły go, ale... okazałoby sie, że on sam ma w swojej krwi śmiercionosna substancje rozprzestrzeniajacą się wśród nich i zabijajacą ich do ostaniej sztuki....

ocenił(a) film na 9

Ewentualnie mogl sobie ta krew co dal tej lasce wszczyknac, a nastepnie dac sie pozrec mutantom. W ten sposob zapoczatkowalby stopniowe wyleczanie mutantow.

ocenił(a) film na 8
mr_wtyczka

Pożreć ?? EE to trochę nie pasowało by do tego filmu ;/ Zresztą jak wyobrażacie sobie sceną ( nawet 30 s) gdzie mutanty go "pożerają". To było by niesmaczne :D

ocenił(a) film na 8

Takie zakończenie jest w książce, że wampiry go "wieszają" za zbrodnie na nich dokonane...
Zakończenie troszke zdupione;/

A co do tego pożarcia, to już przegięcie i nie logiczne! Przecież substancja musi się dostać do krwioobiegu...

ocenił(a) film na 7
Maximus_13

W sumie zakończenie mi się nie podobało.
Dla mnie ten film byłby dobry gdyby właśnie źle się skończył... Najlepiej by było gdyby główny bohater zginął. Anna pojechała by z chłopaczkiem tam, gdzie powinna być ta kolonia, ale tej koloni by nie było... no i w tle zapadający zmrok :D O taaak! Wtedy ten film byłby po prostu genialny.

A tak mamy cukierkowaty koniec... :/

ocenił(a) film na 9
UnicornTKD

Ja bym zakończył w miejscu, gdzie Anna z małym stają przed kolonią. Nie pokazałbym, czy ktoś im otworzył, czy nie. Widz pozostałby w domysłach.