PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 487184
5,9 60 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

jak oni to zrobili ze NY wygladał na opuszczony??

ocenił(a) film na 4
micrusia

odcięli ta cześć ulicy na miesiać, posadzili trawę, wpuścili gazele i lwy- a jak inaczej ?

ocenił(a) film na 9
windu182

hehe
Zrobili kilka godzin zdjęć i przefiltrowali wszystko przez komputer.

windu182

nie wiem jak inaczej... trudno tak po prostu oddzielic jedna czesc :/ przeciec NY to duze ,halasliwe miasto ale moze faktycznie komputerowo to zrobili. tak czy inaczej gratuluje zdjęć

ocenił(a) film na 8
micrusia

W ciekawostkach jest nawet, że zapłacili chyba 6mln, żeby NY udostępnił, zapewne jakąś część na zdjęcia przez, chyba, 6 dni.

micrusia

Na czas zdjęć usunięto wszystkich z tej części miasta. Na pustyni w Nevadzie zbudowano baraki dla ponad 4 milionów nowojorczyków, którzy na polecenie Sir Georga W. Busha musieli w nich zamieszkać pod groźbą śmierci w razie ucieczki. Zdemolowano ulice i mosty, zniszczono samochody, zasiano chwasty, wypuszczono na wolność zwierzęta i już można było kręcić.

ocenił(a) film na 5
Jake_Boe

Dobre :)
I te zdezelowane myśliwce, które tam stały to pewnie nasze F-16...

micrusia

Jake_Sin, ale masz wyobraźnię.dobrze ze nie musieli pokazywać całej ziemi, bo gdzie by sie Ci wszyscy ludzie podziali...)

micrusia

Pewnie tak samo jak tych trzech typów:
http://www.youtube.com/watch?v=WRS9cpOMYv0

ocenił(a) film na 9
Keremere

Na kilka dni czesc uli czostalo wylaczona do zdjec. A reszty dokonaly komputery.

micrusia

poprostu odcieli pewna czesc miasta na okres zdjec i tyle, wlasciwie w fimie sa pokazane tylko zakatki miasta, a czasem nawet widac ze robione komputerowo szczegolnie na poczatku filmu:)