PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 486865
5,8 49 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Mam jedno pytanie. W czasie scen w których bohater przypomina sobie początki zarazy, jest pokazane jak wojsko niszczy wszystkie, mosty prowadzące na Manhattan. Więc skąd się wzięły jelenie na które polował?
przyleciały sobie, czy co?

ocenił(a) film na 10
mnistrzu

Z Nowo Jorskiego zoo. to mi się chyba wydaje najbardziej logiczne. Bo skąd wtedy mogły by być lwy?

mnistrzu

jest jakies zoo na manhattanie? bo i lwy tam byly

paaf

lepszy refleks masz
.........................

ocenił(a) film na 10
paaf

he he no cuż ;)
A zoo w nowym jorku jest :)
głupkowaty przykład ale np. w filmie Disneya "Dżungla" akcja rozgrywa się w nowo jorskim zoo :)

mnistrzu

Manhattan jest obecnie najdroższą dzielnicą Nowego Jorku, mieszkają tam sławni i bogaci, oraz bankierzy czy maklerzy giełdowi. Więc tam raczej nie ma zoo. Dlatego te jelenie mnie tak męczą.

mnistrzu

...na manhattanie, nie w Nowym jorku...

mnistrzu

no wlasnie "raczej" tego nikt nie wie:P

Manhattan jest spory wiec moze gdzies tam jest to zoooooooooo

ocenił(a) film na 9
Belzebubich

Tak na Manhattanie jest zoo.

http://www.swiatpodrozy.pl/a.php?id=1386&p=3
"Zwiedzanie Górnego Manhattanu najlepiej zacząć od Central Parku, który jest płucami miasta.(...).W parku znajdziemy pola golfowe, fontanny oraz ogród zoologiczny zwany Zoo Dziecięce (Childrens Zoo).(...)" A przez 3 lata zdołały się rozmnożyć

mnistrzu

"mieszkają tam sławni i bogaci, oraz bankierzy czy maklerzy giełdowi"-czyli też dziwni i ekscentryczni ludzie,może któryś trzymał lwy w ogródku...

ocenił(a) film na 7
mnistrzu

Ale jakim cudem przeżyły na wolnosci ,Zbyt wiele niedkokładnosci w tym filmie

Finalny_Odbiorca

dlaczegóz miałyby nie przeżyć? Pożywienia im napewno nie brak, pogoda w sam raz

ocenił(a) film na 7
alisha

Problem w tym, że w nocy kiedy jelonki i lwy sobie kimały na trawie, po ulicach grasowali "ludzie" w dodatku bardzo wygłodniali. Więc Ci pierwsi nie za długo by przeżyli a na pewno już by się tak nie rozmnożyły.

ocenił(a) film na 8
Katun

To tak jakbyś się pytał - jak to jest, że antylopy żyją, skoro tyle drapieżników śmiga po sawannach.

ocenił(a) film na 7
owl88

ile? poza tym większość jeżeli nie wszyscy, zagrażający im drapieżnicy maję ten sam cykl, co ofiary. Tu tak nie jest, a schronić się nie ma za bardzo gdzie, bo kryjówki zajęli "ludzie"

Katun

A czym sie żywią "ludzie"?
Nie ma żywych stworzeń = nie ma zmutowanych "ludzi"

alisha

Jasne, ale zwierze to nie człowiek - ma instynkt, wie jak sie bronić przed drapieżnikiem, moze nocować daleko poza miastem. Widocznie te egzemplarze sie uchowały, nie jest to aż tak niemożliwe