Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 488 tys. ocen
7,5 10 1 488012
5,9 45 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

chodzi mi o reklame filmu na dvd, mówią że są tam 2 wersje tego filmu. Moje pytanie na czym polega ta róznica, czy chodzi o alternatywne zakończenie czy co????

LeeHarveyOswald1986

tak, chodzi o alternatywne zakończenie (i sensowniejsze)

ocenił(a) film na 9
djtechnobyte

SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER

PYTANIE

Zakonczenie 1) On się wysadza zeby zabić wampiry , kobiecie każe uciekać, dzieki jego poswieceniu wampiry ich nie dogoniył. Ona zanjduje oaze z ocalonymi

2)On uzdrawia "dziewczyne" przywódcy wampira, on jab ierze i odchodzą.. a Will Smith z tą dziewczyną szukaja dalej oazy i tak się konczy...Niby happy-end ale jednak nie znaleźli oaazy, wieć takie innne....

TAK? DOBRZE PAMEITAM ZAKONCZENIA?

davemaster

taaa ale znaleźli te obozy żywych ludzi

ocenił(a) film na 10
LeeHarveyOswald1986

o właśnie ja tez mam 1 pytanie jeśli chodzi o to podwójne wydanie ... Czy to się opłaca xD ? Ogólnie to byłam w kinie na Jestem Legendą i badzioo mi sie podobała ;] Więc kieruję me pytanie czy sie opłaca wydać kasę (ale nawet nie wiem ile xD) i kupić to 2 częściowe wydanie. Podkreslam że jestem legenda mogła bym ogladac milion razy i by mi się nie znudził .. zreszta to tak samo jak Transformers czy spiderman.

Uryu_Ishida

UWAGA SPOJLER

Nie wiem czy się opłaca ,ponieważ druga wersja filmu różni się tylko zakończeniem (i chyba dwie króciutkie sceny).

W obydwu zakończeniach dowiadujemy się, że Willowi udaje sie uzdrowić dziewczynę ,czyli wynaleziony przez niego lek jest skuteczny.

Ale w alternatywnym zakończeniu dowiaduje się ,że "zombi" tez maja uczucia i wykazuja zachowania społeczne (maja przywódcę, potrafią się organizować).Dlatego udaje mu się "dogadac" z przywódca, że odda mu dziewczynę w zamian za darowanie im życia (dziewczyna po odłączeniu leku znowu staje się "zombi").
A on razem z Anna i chłopcem wyruszaja w poszukiwaniu kolonii ocalonych,przypuszczam ,że mają ze sobą wynaleziony lek.

ocenił(a) film na 9
olusza78

film dvd na allegro nowy kosztuje około 45 zł. ;)