chodzi mi o reklame filmu na dvd, mówią że są tam 2 wersje tego filmu. Moje pytanie na czym polega ta róznica, czy chodzi o alternatywne zakończenie czy co????
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
PYTANIE
Zakonczenie 1) On się wysadza zeby zabić wampiry , kobiecie każe uciekać, dzieki jego poswieceniu wampiry ich nie dogoniył. Ona zanjduje oaze z ocalonymi
2)On uzdrawia "dziewczyne" przywódcy wampira, on jab ierze i odchodzą.. a Will Smith z tą dziewczyną szukaja dalej oazy i tak się konczy...Niby happy-end ale jednak nie znaleźli oaazy, wieć takie innne....
TAK? DOBRZE PAMEITAM ZAKONCZENIA?
o właśnie ja tez mam 1 pytanie jeśli chodzi o to podwójne wydanie ... Czy to się opłaca xD ? Ogólnie to byłam w kinie na Jestem Legendą i badzioo mi sie podobała ;] Więc kieruję me pytanie czy sie opłaca wydać kasę (ale nawet nie wiem ile xD) i kupić to 2 częściowe wydanie. Podkreslam że jestem legenda mogła bym ogladac milion razy i by mi się nie znudził .. zreszta to tak samo jak Transformers czy spiderman.
UWAGA SPOJLER
Nie wiem czy się opłaca ,ponieważ druga wersja filmu różni się tylko zakończeniem (i chyba dwie króciutkie sceny).
W obydwu zakończeniach dowiadujemy się, że Willowi udaje sie uzdrowić dziewczynę ,czyli wynaleziony przez niego lek jest skuteczny.
Ale w alternatywnym zakończeniu dowiaduje się ,że "zombi" tez maja uczucia i wykazuja zachowania społeczne (maja przywódcę, potrafią się organizować).Dlatego udaje mu się "dogadac" z przywódca, że odda mu dziewczynę w zamian za darowanie im życia (dziewczyna po odłączeniu leku znowu staje się "zombi").
A on razem z Anna i chłopcem wyruszaja w poszukiwaniu kolonii ocalonych,przypuszczam ,że mają ze sobą wynaleziony lek.