PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 486824
5,8 49 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą
ocenił(a) film na 9
jabu74

Miał agregat, co jest widoczne na początku filmu, razem z pompą itd. Paliwa miał pod dostatkiem ;)

ocenił(a) film na 7
aso

coś mi się właśnie wydawało, że chyba jakieś akumulatory i kable widziałem ale nie chciało mi się przewijać filmu

ocenił(a) film na 9
jabu74

Nie chciało Ci się przewinąć filmu o kilka minut, a chciało Ci się pytać o to na forum?

ocenił(a) film na 7
narinho

hehe zapomniałeś dodac ,,dziękuje za uwagę" :)

ocenił(a) film na 8
aso

a bieżącą wodę skąd miał?

ocenił(a) film na 8
keeveek

np. pompa wody, zasilana z agregatu

ocenił(a) film na 8
toom333

no bez jaj, takie rzeczy to samodzielnie by tworzył latami, zakładając, że w ogóle by pompę znalazł w środku miasta... Jeszcze te pancerne bariery na okna i drzwi...

ocenił(a) film na 8
keeveek

no przecież to Nowy York, nie w centrum miasta tylko w sklepie:)

ocenił(a) film na 10
keeveek

w filmie jest powiedziane że jego dom był przygotowany przez rząd jako laboratorium i schron więc pewnie i zadbali o to aby miał wodę i prąd pod dostatkiem

użytkownik usunięty
keeveek

A czemu miałby nie mieć? Można chyba założyć że zbiorniki miejskie były pełne. Dla jednej osoby raczej starczy. Poza tym w sklepach czy hurtowniach pewnie znalazłby pod dostatkiem.

ocenił(a) film na 8

chodziło mi o to, że żeby mieć wodę w kranie, to zbiornik nie starczy, muszą jeszcze pracować pompy, żeby było ciśnienie w rurach. u mnie jak nie ma prądu to wody nie ma w kilka minut.

użytkownik usunięty
keeveek

Jest coś takiego jak zbiorniki górne, które umieszcza się na wzgórzach lub w wieżach. W większości miast to funkcjonuje, w szczególności dużych miast. W Nowym Yorku (chociaż w oryginale rzecz dzieje się w LA) jest takich kilka.

jabu74

Przeczytajcie książkę, tam też miał i prąd i wodę...wszystko było wyjaśnione.

ocenił(a) film na 7
Grajcz

sorry ale nie czytam książek - nawet lektur zbyt wielu nie czytałem

jabu74

I to są efekty - głupie pytania.
Prąd można wytwarzać na 100 sposobów a już w takim mieście jak Nowy Jork, tam można kupić niemal wszystko, od prądnicy po karabin.

W książce co prawda 99% jest inaczej niż w filmie ale akurat to jak działało jego schronienie było wyjaśnione.

A co do książek masz czego żałować, ten film to n-ty przykład że oryginał jest lepszy od ekranizacji.

użytkownik usunięty
jabu74

No i mamy odpowiedź.