Jestem matką

I Am Mother
2019
6,4 29 tys. ocen
6,4 10 1 29323
6,3 7 krytyków
Jestem matką
powrót do forum filmu Jestem matką

To "kobieta"? Sprawdzian matki, czy embrion podrzucony i wychowany przez ludzi " kopalni" jest w stanie być na tyle altruistyczny i uświadomiony, że ludzie potrzebują technologii aby przetrwać (bunkier - dobrobyt, opieka, bezpieczeństwo)? Czy też może ostateczny test apx03 czy potrafi zrozumieć, że ludzie odrzucający technologie żyją w ciemności (kopalnia) i kierują się wiarą oraz egoizmem, który doprowadził ich do zagłady.

Drugie pytanie: nie wiem czy sie przesłyszałem ale matka coś mówiła o ty, że przysłali ją aby przygotowała ludzkość na "ich" przybycie.

ocenił(a) film na 7
bogaczjakub

Apex jeden mogła na przykład umrzeć za niemowlęcia stąd żuchwa w piecu. Apex dwa to ta starsza kobieta. Być może istnieli ludzie w kopalni. Niedobitki po eksterminacji. Maszyny ich dopadły, ją ocaliły.

ocenił(a) film na 7
mikolaj15

APX 1 to Swank. na poczatku mamy ten embrion brany do rozwoju.
APX 2 mogl się błędnie rozwijac, Córka ma jej wyniki i był tam Failure.
Córka to zapewne APX3

ocenił(a) film na 7
Skinner87

No albo tak. Ale żuchwa w piecu była na tyle niewielka że należała do młodego (bardzo młodego) człowieka.

ocenił(a) film na 8
bogaczjakub

Na początku film mówi nam, że od zagłady minęło ~13800 dni, czyli prawie 38 lat, więc w sumie pasowałoby, że do kobieta jest pierwszym embrionem. Ja się zastanawiam, czy ta placówka była jedyną w swoim rodzaju, może Matka miała więcej podobnych bunkrów i kobieta narodziła się w jednym z nich.

"Oni" no oczywiście "nadludzie" wykreowani przez matkę.