7,8 1,8 tys. ocen
7,8 10 1 1760
7,2 4 krytyków
Jeszcze tylko ten las
powrót do forum filmu Jeszcze tylko ten las

jeszcze tylko...

ocenił(a) film na 10

Wspaniała rola Ryszardy Hanin. Aktorka wciela się w rolę kobiety, która wyprowadza z getta Rutkę, córkę doktorowej. Wywozi ją na wieś do swojej rodziny. Tylko, że starsza pani ma dziwny stosunek do dziewczynki. I zmieniał się on kilkakrotnie w ciągu filmu. Raz twierdziła, że zrobiła to dla pieniędzy, raz, że naprawde zależy jej na dobru dziewczynki. Pomimo wszystko staje się nieodzownym kompanem Żydówki i będzie towarzyszyć jej w trudnych chwilach. polecam!

menshikov

Zgadzam się, bardzo dobry film.Ostatnia prawie że rola Wielkiej Aktorki, jaką jest Ryszarda Hanin, była także wybitnym pedagogiem.

ocenił(a) film na 9
menshikov

Dla mnie to kandydat do Oscara. Genialny, doskonale buduje napięcie. Wyjątkowa rola Ryszardy Hanin. Film pokazuje, że to nie tylko o pieniądze chodzi.... W bohaterce dla mnie widoczna jest szorstka, bo szorstka, ale jednak przyzwoitość.

użytkownik usunięty
menshikov

Bez wątpienia postać Kulgawcowej jest heroiczna. Ginie za pomoc, której wcale nie musiała udzielać (kto jest w stanie zapłacić za ryzykowanie życia?). Pod pozorną szorstkością skrywa się jej dobre serce. Podobna trochę do mojej rodzonej babci :)

ocenił(a) film na 8
menshikov

Film jest tak dobry jak Pokłosie