PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96728
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

Czemu?

użytkownik usunięty

Dlaczego magazyn ,, Time '' umieścił ten film wśród 10 najgorszych obrazów tego roku? I to na drugiej lokacie, zaraz za ,, Atlasem Chmur '' ( co też jest dyskusyjne) .Owszem, może i nie powala, ale zły także nie jest . Niby ma być gorszy od drugiego Ghost Ridera, którego nawet w zestawieniu nie uwzględniono?

ocenił(a) film na 7

Nie wiem, może wzięli pod uwagę box office z USA, gdzie Carter osiągnął zaledwie 73 mln dol przy budżecie 250 mln. Jednakże sumując boxoffice z resztą (210mln) wychodzi na plus, nie imponujący, ale jednak. Film poza tym jest dobry.

użytkownik usunięty
pumpernikiel_2

Ten film nie jest dobry.Jest na 5 albo 6.

ocenił(a) film na 5
pumpernikiel_2

NIe wychodzi na + bo polowe zabierają kina

ocenił(a) film na 8

mi się podobał tak ze zakupilem orginal

ocenił(a) film na 5

może dlatego, że to jedno z większych rozczarowań roku?

ocenił(a) film na 7
MaX_20

To tylko świadczy o tym, na ile warto się sugerować wszelkimi zestawieniami. Moim zdaniem, mimo że jest to kalka kalki (a może nie, książkowego pierwowzoru nie czytałem), jest bardzo ładnie namalowana.

ocenił(a) film na 8

To proste. Skopanie jakiejś niezależnej produkcji nie podnosi emocji. W tym roku było wiele koszmarnych filmów, ale dopiero przywalenie takiej superprodukcji jak JC może być zauwżone. Ten sam mechanizm działa przy Malinach. Człowiek ma ważenie, że w Holywood produkuje się raptem 10 filmów i z nich trzeba wybrać najgorszy. Tak samo w rankingu najgorzej ubranych Pań nikt nie zwraca uwagi na jakąś Jennifer lub Heather from Michigan, tylko na Jennifer Lopez, mimo że do dna jej bardzo daleko. Wg mnie, za 2-3 lata przyjdzie opamiętanie i okaże się, że JC był dobrym filmem w porównaniu z takim remakiem Connana.

Woooo

No bo to był dobry film, tylko okazał się wpadką finansową, no i wielu kompletnie nie czai jego konwencji.