PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96728
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

Prince of Persia, Avatar, Conan Barbarzyńca, Star Warsy, Władca Pierścieni, Diuna, Kowboje i Obcy... wrzucili do gara wszystko co się dało, ciekawe jaki wyjdzie ten bigos... obstawiam, że raczej będzie ciężkostrawny : /

ocenił(a) film na 6
Paracelsus

Na obronę filmu powiem, że jest to adaptacja książki więc bez przesady z tym bigosem. Ale oglądając zwiastun ciężko było mi nie odnieść wrażenia, że widzę tam star warsy, avatara czy nawet odrobinkę matrixa :P gorzej że to Disneya.. Disney sypie za dużo cukru.

użytkownik usunięty
Paracelsus

W swojej wyliczance zapomniałeś o He-Manie i Flashu Gordonie, a to chyba właśnie im do Johna Cartera najbliżej.

heh, myślę że jeszcze parę przykładów można by znaleźć, niektórzy wcześniej wspominali np. o "Ostatnim Samuraju"

użytkownik usunięty
Paracelsus

Zapewne większość tych produkcji brała pomysły właśnie z tej książki na podstawie której powstał ten film

użytkownik usunięty
Paracelsus

Na moje oko ostatnio wydany trailer ZA BARDZO wygląda ja avatar - bohater z ziemi, zaprzyjaźnia się z rasą z innej planety, walczy o ich wolność i staje na przeciwko złych ludzi, mamy tylko innych obcych.
Ale o czym ja plotę, głupia, to raczej avatar jest kalką Johna Cartera... Nie czytałam książki, wybaczcie.

Mam rację?