PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96728
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

Mars jest mniejszy i jest na nim mniejsza grawitacja. To zrozumiałe, że człowiek ma wtedy nieco większą siłę. To co wyprawia JC to już lekkie przegięcie. W 1912 roku może ludzie i taką ściemę łykali, ale teraz.... Bardzo mnie ciekawi jakie będzie wyjaśnienie tych umiejętności w filmie, bo jeśli tylko obniżoną grawitacją to wtopa na maxa. N księżycu jest jeszcze mniejsza a z tego co wiem to astronauci nie odpierniczali tam takich sztuczek.. Rozumiem, że to tylko film i sam przymykam oko na wiele spraw w SF (jestem fanem tego gatunku), ale lubię jak wszystko ma jakieś podwaliny i jest jakoś wyjaśnione. Przykład totalnej kaszany w tym temacie był w Ksiądz 3D. Też sztuczki wyprawiali nie z tej ziemi i to że niby tylko dlatego, że super wyszkoleni. Można było się posilić na odrobinę więcej - jakieś mutacje medyczne, albo wszczepy bio-mehaniczne. Ostatnio mam wrażenie, że filmowcy idą na totalną łatwiznę i skazują nas na dogmat: Bohater jest super bo jest bohaterem i nic mu więcej poza tym nie potrzeba. Obym w przypadku John'a Carter'a było inaczej. Trzymam kciuki po poza tym film zapowiada się bardzo ciekawie.