John Rambo

Rambo
2008
6,8 77 tys. ocen
6,8 10 1 77270
6,0 18 krytyków
John Rambo
powrót do forum filmu John Rambo

Amerykański faszysta wyrzyna birmańskich patriotów, ot co. Ukazuje rzekome okrucieństwo żołnierzy birmańskiej armii – że niby cywili mordują, że na miny ich posyłają... A jaka jest prawda? Przecież to nikt inny jak Amerykanie pierwsi stawiali miny. A czy Amerykanie też nie strzelali do ludzi? John Rambo jest ucieleśnieniem tego, co znamy dzisiaj doskonale jako buszystowski terror - sami doświadczamy tego dziś jako naród, na szczęście bohaterski premier Tusk obroni nas przed tarcza antyrakietową, już wycofał naszych chłopców z Iraku. Nie jest przypadkiem, że czwarta część nie powstała w latach osiemdziesiątych - wtedy przecież nie rządził Bush.

ocenił(a) film na 8
R_E_B_E_L

Ło ło, łole zabłysłeśś! Długawo myślałeś nad tym postem??? Czy może twoja laska podsunęła ci pomysła?

ocenił(a) film na 9
Nomis

laska nie laska ale Tobie to nie wiem kto takie bzdury podpowiada

ocenił(a) film na 9
Nomis

Wszyscy ludzie powinni się szanować.
Nawet jeżeli Nomis i Saturios są gejami to i tak to dzieci BOŻE.

ocenił(a) film na 8
wielebny_5

ja pierdole...Jakis Mojzesz sie nam na FW trafil.... Zbawco ludzi rozkurwionych pociskami i scyzorykiem przez Rambo wybacz nam..

ocenił(a) film na 9
Nomis

Serious man. Widać jesteś naprawdę poważny.Niech tak będzie WYBACZAM.

ocenił(a) film na 9
wielebny_5

Wielka szkoda że obok niku nie ma wieku osoby piszącej post.

ocenił(a) film na 9
Nomis

KURWA !!! Czy wam wszystkim którzy tak zniesmaczeni odpisujecie na ten temat załączony przez Nomisa nie przyszło do głowy że to może być żart.
Skoro ty serious man byłeś w stanie uwierzyć że Ja pisze to co pisałem bo tak uważam a tak naprawdę oczywiście robiłem sobie jaja.

ocenił(a) film na 8
wielebny_5

ej kolego to nie bylo DO CIEBIE!to bylo wlasnie to osoby zakladajacej ten temat.Zle zrozumiales.

ocenił(a) film na 8
Peterson_B

jakies nieporozumienie wyniklo z tego:) mam nadzieje ze juz zostalo to wyjasnione:)moje slowa byly umieszczone w zwiazku z zaparta niechecia do Ramba i oburzeniem ze jest to zabojca ludzi.Podkreslam to nie do Ciebie Wielebny:) akurat Twoj zart zrozumialem.

ocenił(a) film na 9
Nomis

Ciekawy jestem bo Mi się wydaje że ten cały Nomis sobie jaja robi z tym jak mu było Saturious.

ocenił(a) film na 7
wielebny_5

Ja dzisiaj robiłem sobie na śniadanie jaja na twardo, nawet dwa. I wiesz co? Pomyślałem sobie wtedy, że dzieci w Birmie nie mają nawet takich malutkich jajek, a co dopiero takich wielkich jak te moje. A wszystko prze to, że Bush narzuca sankcje, i te biedne birmańskie dzieci nie moga brac jajek do ust.

ocenił(a) film na 9
Nomis

A może oni są Birmińczykami Polskiego pochodzenia.
Znaczy się ten Nomis i saturious.

ocenił(a) film na 7
wielebny_5

Czasami żałuję, że to nieprawda. Chętnie postawiłbym się w roli uciskanego przez jankeski system pseudodemokracji obszarniczej wyzyskującej masy pracujące socjalistycznej Azji. Walczyłbym dzielnie, walczyłbym zapalczywie, z buszystowskim terrorem, który tłamsi ten piękny i niedoceniany w świecie kraj. Chwałą jest ginąc w walce z takimi oprawcami systemu kapitalistycznej opresji jak Rambo. Walka o lepszy byt i infrastrukturę dla Birmy byłaby wspaniałym aktem wsparcia rewolucji światowej, jako wymarzył sobie ją nieodżałowany Towarzysz Włodzimierz Ijlicz Lenin. Kiedy czytałem dzieła tak jego, jak i Towarzysza Dzierżyńskiego, a nawet wczesne, niespaczone jeszcze pisma Towarzysza Trockiego, odkryłem jak wiele satysfakcji może przynieśc marzenie o pięknej wolności i rowności. To marzenie, deptane butem obszarniczego jarzma, nie umiera w sercach tych, którzy nie tylko patrzą, ale i widzą. I to am zalecam drodzy Filmwebowicze - aby w waszych sercach miast sarkazmu i nienawiści, zrodziło się owo piękne marzenie, które pozwoli nam wszystkim uczynic świat wspanialszym, uczynic go oazą pokoju i lepszym domem dla naszych dzieci, a także dla dzieci birmańskich, dziś cierpiących głód i nędzę przez amerykańskie sankcje! To wam, Filmwebowicze, dedykuję słowa Towarzysza Koniegina, który w swoim tomiku wierszy wydanym w 1934 roku pisał:

"Ile jestesmy warci my, ludzie pracy
Kiedym nie pracujemy dla socjalizmu?"

Zastanówcie się drodzy Filmwebowicze, co wy uczyniliście, by świat uczynic lepszym? Czy chociaz wspieracie dzieło odnowy, możliwe jedynie w duchu odrzucenia jarzma kapitalistyczno - obszarniczego systemu opresji imperialnej?

ocenił(a) film na 10
Nomis

Wydaje mi sie że Nomis że skoro napisałeś takie rzeczy to myślisz chuj..... a nie głową a skoro tak cenisz tych birmańskich patriotów to jedz tam i przyłącz się do nich ale podejrzewam że z twojimi umiejetnościami nadawał byś sie tylko do tego do czego ten komendant potrzebował tego chłopca w baraku.

madmax707

Wielebny, mysle ze sie niestety mylisz.
pochwalony!

R_E_B_E_L

znaczy w kwestii tego ze se jaja robia. ze są z Birmy to pewne :PPP

ocenił(a) film na 9
Nomis

Saturiou pomyśl w ten sposób a może to żołnierze birmy zabierają dziećią te ich małe jajka i sami je biorą do buzi.
Wtedy wkracza armia amerykańska zabija żołnierzy birmińskich no a dzieci mogą spokojnie jeść swoje jajaka.

ocenił(a) film na 8
wielebny_5

kurwa jakbym byl w sytuacji jak ta birmijska ludnosc to modlil bym sie o takiego ramba.Nie wyobrazam sobie tego ze kurwa nie wiem no jem se zupe a tu wpada polska zandarmieria i robi rozpierduche.Wtedy dla mnie moglby wpasc taki amerykanski faszysta i mnie uratowac.Ludzie z tych wiosek w filmie tak samo mysleli.Wiec o co chodzi temu filozofowi dzwigajacemu brzemie okrucienstwa i zla tego swiata??Umrzyj i skoncza sie twoje problemy albo idz oddaj zycie za czyjes zycie jak to w filmie mowila ta Sarah i zrealizujesz sie wreszcie moze.Albo zloz sie w ofierze

ocenił(a) film na 9
wielebny_5

Włąśnie Nomis i Saturious złóżcie się w ofierze.

ocenił(a) film na 7
Nomis

Ten temat mnie rozbawił. Nomis trolluje (lub, jeśli nie trolluje, to okazuje swoją ułomność) z epickim rozmachem, a Saturious wkleja cytaty z Czerwonej Książeczki LMAO Zedonga. Azjatycka mentalność przejawia się brakiem empatii i litości wobec drugiego człowieka - połączcie to z nienadzorowaną armią i mamy motywy, przy których rzeź cywilów z Rambo IV to 'Domowe Przedszkole'. Podsumowując temat: Stalin Forever, niszcz jankeski system pseudodemokracji obszarniczej wyzyskującej masy pracujące socjalistycznej Azji, sprzedanie kobiety za miskę ryżu jest AWWW RIGHT!! :D

ocenił(a) film na 9
Nomis

A może rambo to nie faszysta a nażista.
Właśnie nad tym myślę.

Nomis

filmweb powoli zamienia sie w onet
jakis idiota napisze byle glupoty i od razu 100+ odpowiedzi

p.s. dorzucam ci jeszcze jedna zebys sie mogl bardziej rajcowac lamczo ;)

ocenił(a) film na 8
maac

Witam!
Dziękuję. Tak na przyszłość, odnośnie twojej aktywności na forum to należy Ci się pewna sugestia:
http://13k.pl/-/sugestia.php

Nomis

Nomis Ty tez jesteś prostakiem. Wszystkich tylko przezywasz, nie komentuje co piszesz o filmie tylko jak sie odnosisz do innych.

ocenił(a) film na 8
jamess8

ludzie przecież to jest zwykła prowokacja :) olać frajera ! on pewnie teraz wali konia przy tych postach by się dowartościować!:)

ocenił(a) film na 7
paul_van_dyk_87

O, a ten się skąd urwał po ponad 3,5 roku? Ech... Pewnie jakiś kapitalistyczny sodomita...

ocenił(a) film na 8
Mortuus

ni jestem żaden kapitalista a ni żaden komuch puknij się w łeb facio! następny co miesza politykę w film! odbiło ci całkowicie? może napisz ,że jestem wyznawcą pisu albo po! trzeba być kompletnym kretynem by mieszać jakiś film akcji do polityki! co ma piernik do wiatraka?

ocenił(a) film na 7
paul_van_dyk_87

Żaden kapitalista, ni żaden komuch... Czyli jednak sodomita. Miałem rację. Jak widać, Rewolucja zawsze zwycięży.

ocenił(a) film na 8
Mortuus

bez komentarza ...

ocenił(a) film na 10
Nomis

chłoooopie... lepiej siedź w domu i wyplataj koszyki, czy ch*j wie co tam robisz, a losy świata zostaw innym. Gdyby tacy jak Ty mieli więcej do gadania to świat może byłby bardziej spokojny, ale ludzie nigdy nie ruszyliby z miejsca, bo byliby za bardzo osrani, żeby wyjść z jaskiń