John Wick 3

John Wick: Chapter 3 - Parabellum
2019
6,7 74 tys. ocen
6,7 10 1 74393
6,9 42 krytyków
John Wick 3
powrót do forum filmu John Wick 3

Fajnie się bawiłem w trakcie seansu, ale po seansie zastanawiałem się po co to wszystko było? Wiadomo, dla rozrywki, dla akcji, ale czemu miał służyć Rozdział 3 w historii Johna Wicka? Dwójka skończyła się w momencie w którym John łamie najważniejszą zasadę ściągając na siebie cały półświatek płatnych zabójców. W trójce próbuje to odkręcić, po czym znowu łamie zasadę i znowu jest ścigany. Nic absolutnie się nie zmieniło, status quo pozostało dokładnie takie same. Żaden z bohaterów nie rozwinął się, nie przeszedł żadnej przemiany, ani nawet nie zginął (nawet postać Fishburna przeżyła). Na dodatek końcowy zwrot akcji jest kompletnie bezsensu. John staje w obronie Winstona, razem współpracują w walce z Radą, po czym Winston zdradza "przyjaciela" dogadując się z Radą jakoby całe oblężenie było tylko "testem skuteczności Hotel Continental". Co jest kompletną nieprawdą, bo cała ochrona zginęła po paru minutach, tylko Chiron gdzieś się pałętał, a całą robotę i tak odwalał John Wick. Jedyne co Hotel udowodnił, że posiada dobre uzbrojenie (a konkretniej strzelby przeciwpancerne), a poza tym miał fatalną skuteczność.

ocenił(a) film na 9
szmyrgiel

wez pod uwage ze mogla to byc ustawka na koniec z Winstonem ale to tylko taka moja nadzieja