7,3 65 tys. ocen
7,3 10 1 64628
6,6 16 krytyków
Jutro idziemy do kina
powrót do forum filmu Jutro idziemy do kina

Czego brakowało żeby film był super Optimusa Prima :P. I dobrej obsady bo to co było to drewniak z na wspolnej.I inni ktorzy myśla ze umieja grac.Film o niczym zawiodlem się.

ocenił(a) film na 8
Robert831231

O niczym? Jasne jezeli ktos sie spodziewał filmu wojennego to mogłby tak powiedziec, ale przeciez od samego poczatku było wiadomo, ze to bedzie bardziej opowiesc "przedwojenna" z widmem wojny w tle; nostalgiczna, piekna i niezwyke przejmujaca!doskonale uchwycony klimat 1938/39; Nie brakowało niczego, wspaniały film!

ocenił(a) film na 10
Robert831231

lol o niczym ?? ;) żeby każda polska produkcja była właśnie takim niczym - pozdrowienia dla autora ;)

ocenił(a) film na 3
Robert831231

no ja tez sie zawiodlam.
ale trzeba przyznac ze pr film mial dobry, caly dzien trabili o tym w jedynce.
szkoda w sumie bo aktorsko nie bylo zle- nawet serialowe twarze jakos dawaly rade (mowie to o Julii P.). no i Pawlicki wymiatal.
szkoda ze puenta bylo to, ze jurek nie zaliczyl krysi i szkoda ze po krotkim czasie to sie wszystko o to rozchodzilo.

no szkoda

ocenił(a) film na 4
sla

No właśnie nie zaliczył Krysi a mógł mieć basie.I wielki mi dramat koleś po prosty był niezdecydowany .Więc dla mnie było to film nudny.

ocenił(a) film na 8
Robert831231

Film dość dobry zwłaszcza mając na uwadze polskie kiczowate produkcje cieszące się, nie wiadomo czemu, dużą popularnośćia ("Ja wam pokaże", "tylko mnie kochaj" i reszta żenujących bajek). Film z pewnością jest "o czymś" tylko ze daleko odbiega od konwencji dotychczasowych filmów wojennych. A co do obsady, to o dziwo "drewniak ze Wspólnej" naprawdę zagrał) pomijając sceny kiedy za bardzo przeżywał, a to że nie zaliczył Krysi...-dobrze mu tak!

Robert831231

Mnie ten film sie nawet podobał, ale faktycznie czegoś tam brakowało. Po obejrzeniu miałem jakiś niedosyt - (Co? Już koniec?) - Film jak ktoś w innych komentarzach napisał - ładny. I to chyba niezłe określenie.