7,3 65 tys. ocen
7,3 10 1 64627
6,6 16 krytyków
Jutro idziemy do kina
powrót do forum filmu Jutro idziemy do kina

Polecam ten film

ocenił(a) film na 8

To co podoba mi się w tym filmie, to właśnie główni bohaterowie. Nareszcie ktoś "odbrązowił" "Kolumbów". Cieszę się, że pokazano ich jako zwykłych młodych ludzi, którzy tak naprawdę mało różnią się od nas. Nie myślą tyko o miłości do Ojczyzny i bohaterstwie, ale także o ... bzykaniu. Bo oni też mieli 20 lat i myśleli jak zwykli dwudziestolatkowie. Z drugiej strony jak pomyśli się, że tacy ludzie albo nie przeżyli wojny, albo zginęli tuż po niej z rąk "swoich", to serce boli...

anka343

Nienawidzę tego filmu, znowu wyję jak bóbr. Niech mi nikt nie gada, że jak ktoś ma 20 lat to będzie wygłaszał wiersze na temat śmierci dla chwały ojczyzny, to byli zwykli ludzie. Wyobrażacie sobie teraz, że wakacje się kończą, macie swoje plany a tu nagle coś takiego? Że 2/3 waszej klasy ginie i nigdy nie spotkacie się z najlepszymi przyjaciółmi? To nie miał byc kolejny film na chwałę bohaterom wojennym tylko miał pokazac, że to byli zwykli ludzie ze swoimi planami na życie.

alien_2

Racja, Alien_2. Mnie tak ten film poruszył, że nie mogę przestać płakać. To byli zwykli ludzie, też mieli marzenia i plany na przyszłość, a wojna im to wszystko pokrzyżowała. Dołujące.