7,3 65 tys. ocen
7,3 10 1 64627
6,6 16 krytyków
Jutro idziemy do kina
powrót do forum filmu Jutro idziemy do kina

niedokończony

ocenił(a) film na 9

dla mnie ten film jest jakiś taki niedokończony

ocenił(a) film na 9
marta_34

Może odebrać takie wrażenie - zgadzam się. Ale z drugiej strony to ogromny plus , co byś chciała zobaczyć ( śmierć każdego bohatera )?

ocenił(a) film na 8
marta_34

Moim zdaniem dokończony bo dowiedzieliśmy się co się z stało z każdym bohaterem, a zostało to pokazane na przykładzie jednego.

ocenił(a) film na 8
marta_34

Ja bym już tam niczego nie dodawał w zakończeniu. Całość ma przesłanie i wiadomo co się z każdym z bohaterów stało po wybuchu wojny. Jakby coś dorabiano, to byłoby to tylko naciąganie i chyba trochę by nudziło... Jak dla mnie jest OK :)

ocenił(a) film na 8
marta_34

Jeśli uważasz że ten film jest niedokończony to trochę mi Cię szkoda bo cały film od początku ma na celu ukazanie tego jak życie młodych ludzi którzy mają całe życie przed sobą może zostać brutalnie przerwane. Pokazuje nam ile mieli planów na swoje życie przyszłych celów itd. Ten film nie miał na celu ukazania wojny !! czy nawet śmierci wszystkich bohaterów.

marta_34

Film jest genialny. Zakończenie jak dla mnie najlepsze z najlepszych. Na koniec filmu popłynęły łzy, bo pomyślałam sobie - a gdyby nagle teraz mój ukochany musiał pójść na wojnę? Nie wiem czego tobie brakuje w zakończeniu dla mnie to, ze nie pokazano ich śmierci tylko pozwolono by widz sam się domyślił( co trudne nie jest) jak zginęli jest lepsze niż podane na tacy ukazanie ich śmierci.