Kłamstwo

Cry_Wolf
2005
6,7 11 tys. ocen
6,7 10 1 11461
6,5 2 krytyków
Kłamstwo
powrót do forum filmu Kłamstwo

Gra aktorska kiepska, dialogi kiepskie, ujęcia kiepskie. Uśmiałam się przy absurdalności tego
filmu. Tandetny film dla mało wymagającego odbiorcy.

gnurfia

nie mam zamiaru ci ubliżać ale jeżeli chcesz czegoś wymagającego myślenia zapraszam do 12 małp lub zaginiona autostrada tutaj chodzi o pewien przykład sytuacji który ma nas pouczyć i sprawić moment napięcia mnie osobiście się podobał

ocenił(a) film na 3
zewral

Wiem które filmy są bardziej wymagające, i które zasługują na zainteresowanie. Natomiast staram się oglądać wszystko z gatunku który mnie interesuje, by móc obiektywnie się tutaj wypowiadać. Im więcej filmów obejrzanych - tym większa wrażliwość na filmy badziewne. Tak jak w przypadku filmu o którym dyskutujemy. Hah.... i drażni mnie kiedy moja negatywna ocena wiąże się z atakiem na mnie, i chęcią ubliżania, uważam to za niedojrzałe i nieco żenujące, ponieważ na tym polega ten portal - na komentowaniu zgodnie w własnymi odczuciami, dlatego uważam iż należy się szacunek dla każdej wypowiedzi, bez względu na jej ustosunkowanie się do danej produkcji.
Szanuję że ten film Ci się podobał - nie wnikam. Każdy ma swój poziom estetyki intelektualnej.
Ale jeżeli możesz polecić jeszcze jakieś ambitniejsze kino, to poproszę, tylko może coś z mniej komercyjnych rzeczy od 12 Małp i ZAGUBIONEJ (a nie zaginionej, jak napisałeś) autostrady. Może uda Ci się mnie zaskoczyć czymś, czego nie widziałam.
Pozdrawiam.

gnurfia

nie bądź pewna o 12 małpach jako o komercji gdyż ma coś w sobie a film jest taki jest thriller nie ma być wymagający ma wprowadzić nas w stan napięcia i tyle nic innego jeśli chodzi o prawdziwą sztukę zapraszam do oglądnięcia milczenia owiec przerwane lekcje muzyki lśnienie klasyki które naprawdę warto obejrzeć narzazie tyle wystarczy :> jeśli chodzi o obrażanie nie obraziłem a nawet odskoczyłem od tego zamiaru bo nie ma to większego sensu więc po co wkładasz wysiłek i piszesz o czymś co nie ma większego sensu bez urazy :D a zagubiona autostrada sr zawsze mi się myli ta nazwa jest majstersztykiem samym w sobie jeżeli myślisz że koniec jest napisany własnie taki jaki przedstawili filmwebowicze nie masz własnego zdania :>

ocenił(a) film na 3
zewral

Kolego mój, kolego, przeglądnęłam Twoje wypowiedzi na forum, piszesz wszędzie to samo :) Jedna gadka, bez głębszego wzięcia udziału w dyskusji - szkoda. Wszystkie klasyki o których pisałeś mam już dawno "przerobione" dlatego prosiłam Ciebie, skoro jesteś takim znawcą, byś zaproponował coś z "podziemia" środowiska filmowego. Aczkolwiek po filmach które masz ocenione i ich jakości, śmiem podejrzewać że niczym mnie nie zaskoczysz :).
Wygląda na to że nie do końca rozumiesz określenie "komercjalizacji", zachęcam więc byś pogłębił wiedzę na ten temat i wówczas wrócimy do dyskusji na temat 12 małp.

Pozdrawiam uprzejmie :).

gnurfia

Bardzo dziękuje za tak miłe słowa wezmę coś z tego dla siebie jak wiesz każdy się uczy ale dlaczego mam wchodzić w dyskusje o czymś o czym nie trzeba dyskutować jak ten film prosty miły przyjemny o jednej tematyce tylko mówię że została spełniona funkcja jaką miał spełnić film co do 12 małp jak mówiłem wcześniej mówiłem że ni do końca jest komercją :> co ma wiele wspólnego i wiele wyjaśnia nie muszę dalej prowadzić tego tropu gdyż lubię jak ludzie się czegoś domyślają i pokazują mi inne światło spojrzenia na problem mam nadzieje że wytłumaczyłem moje wpisy i dlaczego są one takie a nie inne :> (może to egoistyczne ale lubię się w taki sposób uczyć)

ocenił(a) film na 3
zewral

W porządku :) Każda dyskusja bywa konstruktywna i może wnieść wiele pozytywów. Proszę Cię jednak byś używał interpunkcji, gdyż trudno mi się połapać w Twoich myślach. Przede wszystkim bądź otwarty na słowa oraz krytykę innych, dopuść do siebie odmienne zdanie i przemyśl je, czy aby ten ktoś nie miał jednak racji i dlaczego tak uważa. Będziesz znacznie bardziej bogaty :)

gnurfia

dziękuje :>

zewral

http://pl.wikipedia.org/wiki/Interpunkcja

ocenił(a) film na 8
gnurfia

Za to The Devil Inside to według Cibie arcydzieło? Gratuluję!