PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10080273}

K-popowe łowczynie demonów

KPop Demon Hunters
2025
7,5 14 tys. ocen
7,5 10 1 13554
7,1 14 krytyków
K-popowe łowczynie demonów
powrót do forum filmu K-popowe łowczynie demonów

Ogólnie piosenki i animacja to świetny poziom, film jest poprowadzony w sposób dzięki, któremu nie ma momentów nudy lub scen do zapychania czasu i wszystko byłoby naprawdę perfekcyjnie gdyby...
No właśnie fabuła, ogólny zarys jest nakreślony i zrozumiały, ale nie wiem czemu, brakuje mu głębi takiej rozbudowy i immersji to klasyczne pokazanie walki dobra ze złem, ale sądzę, że twórcy chcieli wpleść coś więcej, ale nie dano im dokończyć tego pomysłu.
Cała postać antagonisty w postaci króla demonów jest prosta (jak gdyby napisana przez AI)
a można by było włożyć tutaj tyle tematów i wątków związanych z tymi głosami w głowach demonów tym prześladowaniem i jego głodem dusz ehh...
Ja wiem, że to animacja, ale brakuje nakreślenia większej ilości szczegółów tego świata, przez brak wyjaśnienia lub pokazania elementów takich jak zasady świata demonów czy zasady działania tarczy film traci na immersji.
No i ojciec demon, o którym nie jest nic powiedziane dość dziwne...
Może to brak czasu na dopracowanie scenariusza albo decyzje twórców, może będzie 2 część i wtedy zarysują zasady świata demonów od A do Z.
Bynajmniej film na tym traci, w mojej opinii co do reszty, czyli humor, animacja oraz piosenki wszystko wypada świetnie tylko fabuła, która jest skończona w 3/4 i z paroma niedopracowanymi elementami.