Jako że Filmweb nic nie pisze o tych ciekawych nagrodach, spieszę z informacją, iż "Kac Wawa" otrzymał 16 nominacji (w 10 kategoriach na 11) do Węży, tj. nagród przyznawanych najgorszym polskim filmom. Nominacje otrzymał w kategoriach: najgorszy film, najgorszy aktor (2 nominacje - dla Mariusza Pujsza i Borysa Szyca), najgorsza aktorka (2 nominacje - dla Sonii Bohosiewicz i Romy Gąsiorowskiej), najgorszy duet (2 nominacje - dla Przemysława Bluszcza i Mirosława Zbrojewicza oraz Sonii Bohosiewicz i Borysa Szyca), najgorsza reżyseria, najgorszy scenariusz, komedia, która nie śmieszy, najgorszy efekt specjalny (lot kuli), żenująca scena (2 nominacje - Michał Milowicz biegający do toalety i Mariusz Pujszo kopulujący z poduszką) oraz występ powyżej godności (3 nominacje - dla Sonii Bohosiewicz, Romy Gąsiorowskiej i Borysa Szyca). Jedyna kategoria, w której film nie został nominowany, to najgorszy plakat.
Wreszcie jakaś nagroda, którą warto brać pod uwagę! Jak Szyc i Bohosiewicz ją dostaną (a zasługują! osobno i w duecie, choć Gąsiorowska z jej okropną wadą wymowy zasługuje na specjalnego Węża), może producenci się poważnie zastanowią czy warto ich angażować w nowych filmach.
Dość już ogłupiania widzów durną sieczką w wykonaniu tych samych aktorów, mnie już mdli na widok Szyca i jego gęby w niemal każdym polskim filmie ostatnich lat.
A kogo obchodzą jakieś węże . I jeszcze nagroda za komedie, która nie śmieszy. Takiej ściemy dawno nie słyszałem . Jak Kac Wawa jest komedią, która nie śmieszy to ja zostane nowym papieżem . Kac Wawa nie śmieszy , tylko i wyłącznie ludzi bez dystansu do siebie i otoczenia , oraz ludzi z bardzo płytkim poczuciem humoru .
Hahaha udun17 o mało nie oplułam monitora:D Do smalczyka: właśnie opisałeś za co Kac Wawa otrzymał te nominacje. Właśnie to jest komedia, która śmieszy nielicznych w tym Ciebie inni w tym ja uważamy ją za totalnego nieśmiesznego gniota niestety trzeba się z tym pogodzić. Śmieszne to są komedie Barei, trylogia Samych Swoich, Machulskiego, czarny humor u Koterskiego w Dniu Świra czy u Smarzowskiego w Weselu. Płytkie poczucie humoru ma ktoś kogo śmieszą debilne żarty o kupie i język jak z rynsztoka.
Ludzie, na co wy się dajecie nabrać? Przecież to ta miernota Czaja się prawdopodobnie podszywa i zaklada fejkowe konta...