3,7 80 tys. ocen
3,7 10 1 79534
1,2 24 krytyków
Kac Wawa
powrót do forum filmu Kac Wawa

Witam. Zastanawiam się czy Polska umie zrobić tylko podróbki Amerykańskich filmów. Kiedyś tak
nie było. Co prawda jestem młodym użytkownikiem ale oglądałam takie filmy jak "Ogniem i
Mieczem" (odnowionym w HD) czy "Krzyżaków" i mogę powiedzieć, że te filmy świadczyły od
potędze polskiej produkcji filmowej, a teraz ? Np. ta "Kac Wawa" lub 'Wyjazd Integracyjny" to są
oczywiste podróbki Amerykańskiego filmu "The Hangover" ("Kac Vegas"). Ha ! Jeszcze niedługo
zaczniemy produkować polskiego "Avatara". Wiec apeluje do polskich reżyserów: postawcie na
swoje, a nie róbcie marnej jakości podróbki światowej klasy filmów ! ! !

ocenił(a) film na 1
CryAnna3000

Kiedyś Polacy kręcili bardzo dobre filmy. Kiedy ogląda się polskie komedie z lat 90 lub początku XXI wieku naprawę można się pośmiać, a w nowych polskich komediach nie ma praktycznie nic śmiesznego, scenariusze są nudne, niewyraziste postacie, ogólnie brak dobrego przemyślenia i przekazu. I niestety nie widać zbyt dużych szans na poprawę.

ocenił(a) film na 1
CryAnna3000

Polski tytuł to będzie Avatatar:-)

CryAnna3000

dobry film - tak,
dobrą komedię -z tym już trudniej

CryAnna3000

Nie wiem po co zakładasz taki temat wiedząc, że w kinach mamy dwa dobre polskie filmy. Sęp i Drogówkę, a to dopiero początek roku.

Andrew_999

No, tak. Mam nadzieję, że te 2 filmy będą fajne ;)

ocenił(a) film na 1
Andrew_999

Drogówka świetna, Sęp moim zdaniem trochę słabszy, ale też trzyma poziom.

Andrew_999

na szczęście powstają lepsze filmy niż Kac Wawa

ocenił(a) film na 2
CryAnna3000

Potrafi, tylko trzeba szukac ich niestety nie w TVN i Polsacie, a nieco glebiej...