Witam. Zastanawiam się czy Polska umie zrobić tylko podróbki Amerykańskich filmów. Kiedyś tak
nie było. Co prawda jestem młodym użytkownikiem ale oglądałam takie filmy jak "Ogniem i
Mieczem" (odnowionym w HD) czy "Krzyżaków" i mogę powiedzieć, że te filmy świadczyły od
potędze polskiej produkcji filmowej, a teraz ? Np. ta "Kac Wawa" lub 'Wyjazd Integracyjny" to są
oczywiste podróbki Amerykańskiego filmu "The Hangover" ("Kac Vegas"). Ha ! Jeszcze niedługo
zaczniemy produkować polskiego "Avatara". Wiec apeluje do polskich reżyserów: postawcie na
swoje, a nie róbcie marnej jakości podróbki światowej klasy filmów ! ! !
Kiedyś Polacy kręcili bardzo dobre filmy. Kiedy ogląda się polskie komedie z lat 90 lub początku XXI wieku naprawę można się pośmiać, a w nowych polskich komediach nie ma praktycznie nic śmiesznego, scenariusze są nudne, niewyraziste postacie, ogólnie brak dobrego przemyślenia i przekazu. I niestety nie widać zbyt dużych szans na poprawę.
Nie wiem po co zakładasz taki temat wiedząc, że w kinach mamy dwa dobre polskie filmy. Sęp i Drogówkę, a to dopiero początek roku.