3,7 80 tys. ocen
3,7 10 1 79536
1,2 24 krytyków
Kac Wawa
powrót do forum filmu Kac Wawa

Tak, Kac Wawa to film niebywały, wyprzedzające myśl filmową arcydzieło. Ów obraz jest niewąsko orgazmiczny. Szczytowałem na nim kilka razy. Scenariusz to istny majstersztyk i mistrzostwo suspensu. Mało tak wybitnych arcydzieł w swym życiu widziałem. Widać wpływ sławetnych europejskich reżyserów na to dzieło (Bergman, Tarkowski, Fellini).
Większość z nas krytykuje ten film jednocześnie nie rozumiejąc jego głębi. Film posiada nie dwa, a nawet trzy dna. Oscylując między właśnie ów dnami z mózgu robi nam się gorąca papka, a grzybki w piekarniku pękają. Jest zaiste obrazem czysto artystycznym, nie rozrywkowym. Wyczuwalna szczypta "Dyskretnego uroku burżuazji" Bunuela. Rewelacyjna gra aktorów, robili z siebie debili na całego i jakże piękna nasza najlepsza, na ten czas, aktorka, Sonia Bohosiewicz. Jej spokój, jej wygląd, niesamowita kobieta napawająca mnie fantazją. Jedyne czego nie potrafię zrozumieć to fakt poprzestania reżysera na jednej części niźli jak najszybszego kręcenia następnej np. w Krakowie, czy innym znanym polskim mieście.

Podsumowując: To co tutaj z nudów napisałem, to nieprawda.