3,7 80 tys. ocen
3,7 10 1 79536
1,2 24 krytyków
Kac Wawa
powrót do forum filmu Kac Wawa

raczek i scenarzysta

użytkownik usunięty

http://www.youtube.com/watch?v=maLLnwK3Xqc&feature=youtu.be

ocenił(a) film na 1

ciekawe! scenarzysta bardzo chaotyczny, próbujący wszystkich przekrzyczeć jakimiś nieprzekonującymi argumentami... w sumie irytujący. No i spokojny, wyważony Raczek :)

ocenił(a) film na 1

Zauważyliście, że używa tych samych argumentów co profile zakładane w dniu premiery i oceniające ten film na 10? :)
Dla przykładu:
1:21 "największa krytyka płynie z ust ludzi którzy go nie widzieli"
7:05 "to dlaczego (...) cała sala się śmiała?" <-- ten fragment akurat trudno zrozumieć
8:15 "dlaczego grubas z dość debilną twarzą w filmie Kac Vegas siusia do basenu Mike'a Tysona to jest śmieszne, a jak chłopaki sikają koło panny w Warszawie, to śmieszne nie jest "

ocenił(a) film na 1
PuszkinKonserwatysta

8.15 No właśnie, dlaczego?

ocenił(a) film na 1
Irry

A kto powiedział, że jakakolwiek scena sikania jest śmieszna? Ten gość używa żałosnej argumentacji.

ocenił(a) film na 1
PuszkinKonserwatysta

Ja na to wpadłem już oglądając ten wywiad na żywo i pozakładałem tematy do tego wątku

ocenił(a) film na 1
PuszkinKonserwatysta

Jak dla mnie klakierem z fikcyjnymi kontami jest właśnie scenarzysta tego gniota

ocenił(a) film na 1

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=C...
Tak mogła wyglądać rozmowa krytyka ze scenarzystą :DD

ocenił(a) film na 1

Kurcze nie mogę skopiować dobrze tego adresu
Na You Tubie jak wpiszesz "Hrabi konfrontacja filmowa" to możesz obejrzeć fragment kabaretu Hrabi.

ocenił(a) film na 1

Jeszcze coś bredzi o scenach, które w jego mniemaniu osiągają zapewne szczyty wykwintnego poczucia humoru, ale, i tu uwaga, nie ma ich w filmie....Bo mu wycięli. Co za ...

greysnake

http://www.youtube.com/watch?v=C5lCrTN9fGc to tak link dla kolegi co miał problem z wklejeniem
To fakt gdyby tak to wyglądało w pytaniu na śniadanie było by lepiej dla scenarzysty,
Co ciekawe próbowałem obejrzeć tą "rozmowę" z tvp dzisiaj jeszcze raz, niestety nie da się, odpycha mnie strasznie.
Filmu nie widziałem więc nie oceniam, może jak będzie z panią domu to się skuszę.

greysnake

Przede wszystkim to ciężko się słuchało tego scenarzysty, bo ilość słów na sekundę była irytująco za dużo. Poza tym cały program był chaotycznie poprowadzony, wchodzenie w zdania itd. Być może każdy z nich miał coś do powiedzenia, ale nieznośnie się to słuchało.

Co do samego filmu, nie oglądałem go i nie daję oceny. Po wielu opiniach, zarówno zwykłych użytkowników(tych, którzy widać, że nie mieli zamiaru trollować tylko naprawdę ocenić, nawet krytycznie) i zawodowych krytyków to wychodzi na to, że Kac Wawa jest objawem "przejedzenia" polskiej widowni rodzimymi komedyjkami w tym stylu. Było Lejdis, Testosteron i masa innych filmów gdzie pokazywano te same gęby, ten sam poziom żartu itd. Dotychczas to nieźle się sprzedawało, w ostatniej dekadzie to właśnie tego typu lipy miały najlepsze wyniki w box-officach krajowych.

Być może finansowa porażka tego filmu będzie zimnym prysznicem dla producentów, dystrybutorów. Byłoby dobrze gdyby nowy Kloss odniósł sukces, gdyż pokazałby, że warto robić po prostu coś INNEGO i czasem nieco zaryzykować.