Miał Fatalne PR ale było sporo gorszych świrów - generalnie każdy kolejny władca dyskredytował poprzedniego stąd nie wiadomo co było faktem a co próbą oczernienia - kronikarze zawsze piszą na zamówienie władcy.
Z pewnością ma większe pojęcie na ten temat od Ciebie. Kaligula naprawdę był niezłym potworem; uważał siebie za Boga, a innych ludzi traktował delikatnie mówiąc bestialsko. Zresztą nie tylko on. Psychopatów takich jak on było w Rzymie wielu. Mogłeś poczytać trochę na ten temat, choćby na Wikipedii, nim zacząłeś wtykać innym, że się na tym temacie nie znają.
Film w tym przypadku nie ukazuje nieprawdy. Nawet uważam, że Kaligula robił również znacznie gorsze rzeczy.
He he spadłem z krzesła. Typ na filmwebie wytyka mi brak wiedzy i odsyła do wikipedii. Nie wiem czy się śmiać czy płakać. A więc po kolei nie studiowałem historii ale interesowałem się nią bardzo w czasach liceum i miałem okazje przeczytać kilka książek na ten temat, nie chodzi mi o wikipedię, samosie czy inne polimaty chodzi mi o taką papierową książkę z budynku zwanego Biblioteką, wikipedia to zródło wiedzy dla nieuków i dzieci neo. Twój koment jest tak głupi i nie spójny że nie będę go komentował. Poczytaj lepiej biografie Kaliguli Rolanda Augueta, a nie wybacz ty historii uczysz się z jutuba i filmów na Polsacie.
Skoro spadłeś, to tam pozostań. Typ-ka na Filmwebie wytyka Ci po prostu brak klasy. Przestań się wymądrzać i zadzierać nosa, bo to nie jest forum historyczne, tylko filmowe. Rzeczywiście - być może moja wiedza pochodzi z "jutuba" + Polsat + TVN + Wikipedia. Ty za to przeczytałeś "parę książek" i uważasz, że możesz wymądrzać się jako... no właśnie jako kto: historyk? Krytyk filmowy? - żałosny jesteś, tyle Ci powiem.
A oto dwie moje propozycje, gdzie możesz wykazać się swoją ogromną wiedzą historyczną:
www.historycy.org
www.forum.historia.org.pl
Wymaganie minimum wiedzy koniecznej do wypowiadania się na pewien temat, na forum filmwebu nazwywane jest "nadymaniem się".