Nie spodziewałam się tak wysokiego poziomu tej produkcji, miałem lekkie obawy, ze będzie Bitwa
warszawska 2... A tu nic z tych rzeczy. Dźwięk, który dobrze współgra -0 dialogi z muzyką, muzyka
bardzo dobra, nie była agresywna, lecz idealnie oddawała atmosferę poszczególnych scen Postaci
nie przerysowane, ale autentyczne i różniące się od sibie - bez patrzenia na twarz wiesz kto jets kim,
mozesz coś o nim powiedzieć. Jedna tylko rzecz była słaba - żeby nie spojlerować powiem tylko, że
chodzi o Zośke i samochód ;)
Zgadzam się z Tobą, dla mnie film wielki po prostu, gra chłopaków: Zośki, Rudego, Alka i całej reszty bardzo prawdziwa, bardzo "mocna" . Zresztą świetne wsparcie młodzi mieli w doświadczonych aktorach: Stenka, Globisz, Żmijewski, czy Chyra. Do tego doskonałe zdjęcia Edelmana... a na samochodach się nie znam ;-)
Zgadzam się, według mnie też film jest świetny, tylko ta jedna scena mi nie pasowała:) Ale ogólnie byłam bardzo pozytywnie zaskoczona! Młodzi aktorzy spisali się świetnie pomimo bardzo trudnych ról. Muzyka bardzo na tak, a zdjęcia Edelmana naprawdę robią wrażenie. Niektóre kadry na dobre zapadły mi w pamięć.. Film jest bardzo realistyczny i przekonywujący, od strony technicznej jest świetnie zrobiony, ale to co mi się najbardziej w nim podoba to coś innego. Uważam że film w bardzo przystępny sposób przekazuje treści, które łatwe do pokazania nie są, mimo to film porywający fabularnie.
Już w zwiastunie widać, że historia jest bardzo wiarygodna i aktorzy wypadli przekonująco, po tym co piszecie nie mogę się doczekać filmu :)
Ja po obejrzeniu zwiastuny miałam duże oczekiwania i nie byłam zaskoczona tym, że film jest bardzo dobrze zrobiony - można było się tego spodziewać po zwiastunie :) Do tej pory jestem pod ogromnym wrażeniem filmu. Czytałam wcześniej książkę, ale dopiero teraz tak naprawde uzmysłowiłam sobie, że bohaterowie Szarych Szeregów naprawdę istnieli, byli w moim wieku, chcieli cieszyć się życiem, realizować marzenia, a to wszystko przekreśliła wojna. Wcześniej byli dla mnie chodzącymi ideałami, tak nieskazitelnymi, że ciężko było uwierzyć w ich istnienie. Teraz funkcjonują w mojej wyobraźni zupełnie inaczej. Myślę że ten film jest bardzo potrzebny współczesnemu młodemu pokoleniu.