PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706209}

Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 186 tys. ocen
7,5 10 1 186329
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Założyłem ten temat aby wszytkie nowo pojawiające się informacje były w jednym miejscu. Zapraszam do wrzucania newsów, ciekawostek i dyskutowania :)

ocenił(a) film na 10
Zartanxxx

Dokładnie : ) jeden ożywiony Coulson wystarczy

Zartanxxx

To było apropo tego gdzie Ant-man będzie się dział, i to o Flaconie.
Przecież od dawna wiadomo, że film się skupi na Langu, a Pym tylko z retrospekcji które będą się działy w 60-70 latach XX wieku. A Flacon normalnie się pojawi w czasach teraźniejszych z resztą jak większość tego filmu. Co do śmierci Kapitana pisałem już wiele razy o tym. W żadną śmierć nie wierze, bo to bez sensu.

użytkownik usunięty
kamilx98

To znaczy że Ant Man będzie w terazniejszym czasie się dziać? czyli po Age Ultron?

Tak :)

użytkownik usunięty
kamilx98

no to będzie mieć sens

kamilx98

Zaczekajmy na IW. Wtedy będą padać jak muchy i ciekawi mnie tylko czy uśmiercą kogoś z głównych czyli Starka Thora itp

Zartanxxx

Tak w IW pasuje żeby ktoś zginął(a nawet więcej niż 1 superhero). Najlepiej z głównych.
Tak żeby IV fazą wejść z nowymi bohaterami, bo ile można ciągle z tymi samymi. Akurat Thor najmniej pasuje, jak liczę że solowe filmy z nim będa dalej kontynuowane po IW.

kamilx98

Nie spinam czy coś więc spoko ale pisałem już o tym wiele razy. Po Ragnaroku nie będzie nic a już na 99,99% kolejnych części Thora bo wszystko pozamykają w trylogiach a nie ma wzmianek o ewentualnych dalszych częściach

Zartanxxx

Kolejne części raczej będą. Twórcy mówili że Thor ma jeszcze oarę wrogów fo pokonania

LordVader345

Też jakoś nie wyobrażam sobie żeby zrezygnowali z Asgardu i Thora po 3 częściach.

użytkownik usunięty
kamilx98

dokładnie myślę że Thor będzie jeszcze :) tylko nie będzie już Avenger i jego filmy już nie będą powiązane i nawiązywane do innych z mcu :)

Kapitan Ameryka myślę że jeszcze jedna część będzie ale bez Chrisa Evansa no i tyle

LordVader345

Szkoda bo Spider Man też miał niezliczoną ilość wrogów a skończyło się na 3 częściach

Zartanxxx

TASM miał mieć nawet cztery czy pięć części. A, że nie zarabiał to Sony dogadało się z Marvelem.

użytkownik usunięty
Zartanxxx

ale to co że trylogia, tą trylogię mogą zamknąć i otworzyć nową? mogą mogą ... zresztą z Thora i prequel był by ciekawy, jego narodziny itd :P jeśli Ragnarok odniesie sukces w porównaniu do dwóch niezbyt udanych filmów Thora, to powstanie...

i co z tego że wzmianek nie ma? taaa na bank ci podadzą teraz, oni dopiero wzmianki o kolejnych częściach Thora dadzą ci grubo po premierze Ragnaroku czy jeszcze pózniej to zależy od zysków

powód jest dobry bo Thor ma jeszcze wrogów
powód drugi by ruszyć muszą być zyski a z tym ci dopiero powiedzą jak zobaczą jakie im Ragnarok przyniesie...

Iron Man też grubo zarobił i co z tego jak kolejne części nie powstaną? Avengersi obie części też grubo po ponad miliard i co jak po IW nie będzie dalej Avengersów? Argument że jakiś bohater ma wiele wrogów to żaden argument

użytkownik usunięty
Zartanxxx

Ale Tony Stark sam zakończył trylogię Iron Man bo nie chce już nim być, zresztą czwarta część jest spekulowana

Akurat mają być New Avengers też są spekulacje ale nic pewnego na ten czas rozpiskę IV fazy dostaniesz przed Infinity War part 1 najwcześniej więc nie mów co jest pewne na 99% bo nic nie jest pewne gdy się liczy kasa w życiu...

użytkownik usunięty
Zartanxxx

znaczy Robert Downey Jr. sam już chciał skończyć z graniem Iron Man więc filmowo jego filmy jest jako trylogia..

Tak... Tak samo Evans miał kontrakt na 6 filmów ale przedłużył na jeden,Hemsworthowi czy jak to się odmienia kontrakt kończył się po Ragnaroku bodajże i też przedłużył tylko na IW obie części więc sam widzisz że kontrakty wyglądały tak żeby dograć i dać sobie spokój ale jakoś przedłużyli więc raczej mało prawdopodobne że raz jeszcze to zrobią

Zartanxxx

Chris nie przedłużył. Wciąż ma na 6, ale IW part 1 i 2 liczą jako jeden film, dlatego zagrałby w 7 - nawet ostatnio ktoś tu o tym pisał.

użytkownik usunięty
Ivelise

Dokładnie

Ivelise

Mylisz się,poczytaj to się dowiesz że przedłużył a IW liczy się normalnie jako 2 filmy

Zartanxxx

Nic nie przedłużał.

użytkownik usunięty
Zartanxxx

Pożyjemy zobaczymy

"jeśli Ragnarok odniesie sukces w porównaniu do dwóch niezbyt udanych filmów Thora"

Wait, what? Niezbyt udanych filmów? Pierwszy Thor zarobił 450 milionów dolarów, otrzymał 3 nagrody i 19 innych nominacji, wypromował dwóch nieznanych aktorów Hemswortha i Hiddlestona dając im międzynarodową rozpoznawalność, wyrobił imię "Thor" jako markę znaną na całym świecie, co jest w tym filmie nieudanego, bo naprawdę nie rozumiem?
Druga część może nie otrzymała tak fantastycznych recenzji jak "Zimowy Żołnierz", ale nadal były to recenzje przeważająco pozytywne, a film zarobił znacznie więcej niż pierwsza część, otrzymał kilkanaście nominacji i powiększył grono fanów postaci Marvela. Nazwanie filmów z Thorem "niezbyt udanymi" jest moim zdaniem nieporozumieniem...

HiddenStone

Dlaczego nieporozumieniem ? Bo kasa dość spora znaczy że film był był dobry? Mad Max zarobi max 300 mln a to jest nic tak naprawdę z tym że film jest bardzo dobry,Avengers AoU ma ponad 1,5 mld a jest średnim filmem więc nie rozumiem Ciebie co piszesz bo oba Thory są nieudane,kiczowate i pozbawione sensu

Zartanxxx

AoU nie ma 1.5mld.

kamilx98

No 1.1 nie ważne

Zartanxxx

Nie czytasz ze zrozumieniem. Nie powiedziałam czy film jest dobry czy zły, to jest kwestia subiektywna. Rozmawiamy o tym czy możliwe jest żeby powstała kolejna cześć po Ragnaroku, a to jest uzależnione od sukcesu finansowego, popularności filmu i występujących tam postaci, a nie od tego czy ktoś uważa ten film za kiczowaty czy nie. Nakręcenie TTDW kosztowało 170 milionów $, film zarobił prawie 650 milionów, czyli jest udany, prosta matematyka, tak działa ten biznes.

HiddenStone

No właśnie,dlatego moim zdaniem nawet jak Ragnarok zarobiłby 1 mld to i tak nie powinna powstać kolejna część Thora. Tak samo jak z Capem który również ma multum wrogów a postanowili zrobić Civil War mimo że nie musieli a kolejne części tak samo nie wchodzą w grę. Takie filmy powinny się kończyć trylogiami właśnie jak Iron Mana Thor i Captain America i Avengers a bawić się np. w 4-5 filmów z takimi jak Strażnicy Galaktyki,Dotor Strange czy Black Panhter

użytkownik usunięty
Zartanxxx

Nic się nie powinno tak samo kończyć więc kolego błagam nie ty tu ustawiasz co i jak się powinno kończyć

Owszem ale nie dopisuj sobie czegoś co nie jest jeszcze potwierdzone bo mówisz o kolejnych częściach Thora i marnych argumentach że Thor ma niezliczoną ilość wrogów i na pewno będą kolejne części a ja Ci powiem po raz enty że każdy z bohaterów ma miliony wrogów a taki Cap nie dostanie kolejnych filmów i pierwszy Spider Man też został zamknięty w trylogii a jak wiadomo to pająk ma chyba najwięcej wrogów.

użytkownik usunięty
Zartanxxx

ale ja też opieram się na spekulacjach :P jejku na pewno ale nie napisałem na bank :) zresztą zobaczymy, jeszcze nawet dobrze się nie zaczęła a my tu marzymy o IV fazie, co ma być to będzie

Nie istotne,niech robią puki co to co mają robić a potem się zibaczy

użytkownik usunięty
Zartanxxx

no więc doszliśmy do porozumienia :P

Zartanxxx

Już Ci pisałem że TASM miał w planach 4-6 części, ale zrezygnowali z tego i dogadali się z Marvelem bo słabo zarobiła 2 część. Ty nie masz argumentów, że Thor, Kapitan i Iron Man skończą się na trylogii. A Maniakowy chociaż odniósł, się że twórcy tak mówili o Thorze i o dużej ilości jego wrogów.

kamilx98

Tak nie mam,ale nie z tymi aktorami,znaczy na pewno nie z Evansem który kończy po IW obu częściach i Robert który powiedział że mu już swoje lata więc jeśli ma być Iron Man i Cap to nie z tą wymienioną dwójką bo raczej na Iron Mana 3,4 nie wrzucą kogoś innego. No i Thor w zależności czy Hemsworth przedłuży po IW znowu kontrakt

użytkownik usunięty
HiddenStone

Znaczy w porównaniu do WS czy AoU lub pierwszej części Avengers są słabsze mimo to nie są złe

Kwestia subiektywna, moja mama przysypiała na "Zimowym Żołnierzu" i uważa, że "Pierwsze Starcie" było znacznie lepsze, a jedynkę "Thora" uważa za najlepszy film MCU. (Twierdzi też, że Rumlow jest przystojniejszy niż Bucky, no cóż, o gustach się podobno nie dyskutuje...)

użytkownik usunięty
HiddenStone

Dokładnie tak :) ja się źle wyraziłem po prostu :) chodziło moim zdaniem dwa Thory są słabsze ale nie najgorsze ;)

ocenił(a) film na 10
HiddenStone

Mojej mamie jak ,(w HBO w święta puszczali Zimowego Żołnierza, namówiłam na Ją oglądanie) to najbardziej spodobał się Bucky, i jemu kibicowała, nie Capowi ; )

paula0fm

Piona dla twojej mamy :D

ocenił(a) film na 10
HiddenStone

za rok pewnie będę musiała mamę zabrać do kina bo polubiła Bucky'iego ; )

kamilx98

Pasują(jak w komiksie):
Hawkeye
Vision(ale on zginie w Strażnikach)
HOPE van Davyne
Hank Pym
Iron Fist,Luce Cage,Jessica Jones

LordVader345

Się tak to rozciągło, że nie wiem na który post odpowiadasz. To aprpo nowych członków w Avengers po IW?

kamilx98

Nie to ci którzy mogą umrzeć w IW

kamilx98

Nie to cii którzy mają umrzeć w civil war

użytkownik usunięty
kamilx98

ale Vision nie zginie w Strażnikach Galaktyki... lol LordVader i te jego spekulacje nie wiadomo skąd, obstawiam że pokonanie Visiona zobaczymy w Ragnaroku

użytkownik usunięty
LordVader345

Vision wcale nie zginie w strażnikach, a na pewno nie w drugiej części, za wcześnie, najwyżej w Ragnaroku, tam też Thanos powinien być

użytkownik usunięty
kamilx98

Black Widow raczej nie zginie, jeśli potwierdzą wreszcie jej solowy film, no chyba że film będzie o jej początkach to wtedy jej film to będzie cofnięcie się do jej początków, ale wątpię jej przeszłość teraz jest odkrywana, jeśli więc jej solowy film miałby być a potwierdzą go przed Infinity War bo w 2018 powinniśmy już dostać jakie filmy rozpoczną IV fazę jeśli Black Widow będzie to nie zginie bo może być to film w czasach terazniejszych.

Thor wątpię liczę jeszcze na dwa filmy jeden w IV a drugi w V fazie o ile V faza będzie

Bucky być może zostanie nowym kapitanem ale to jak Steve zginie w Infinity War więc Buckiego raczej nie uśmiercą więc 4 część Capa może dostaniemy

Starka wątpię by uśmiercili, no chyba że w IV fazie nie będzie Iron Man 4 ale raczej tak czy siak wątpię jeśli zginie

to zginie Hulk
Hawkeye
Ant Man bo wątpię by ciągli z nim film w IV fazie

tak ja to widzę...

Hulk nie zginie, Hulk jest niezniszczalny :)