PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706209}

Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 186 tys. ocen
7,5 10 1 186329
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Założyłem ten temat aby wszytkie nowo pojawiające się informacje były w jednym miejscu. Zapraszam do wrzucania newsów, ciekawostek i dyskutowania :)

wort801

Wtedy przejęcie dowództwa przez Coulsona i prośba go o pomoc w naprawieniu helikariera nie ma sensu.

kamilx98

Zawsze może rządzić z tylnego fotela.

wort801

Ja uważam, że wie o czymś o czym Mściciele nie wiedzą i dlatego odszedł po upadku Tarczy żeby tym się zająć z swoją małą drużyna agentów. Tak mi się kojarzy z Avengers potęga i moc. Gdy dowiedział się o inwazji Skrulli i oddał dowództwo Hill. Jednak to niemożliwe ze względu na prawa :)

kamilx98

Marvel ma prawa do Skrulli, mogą ich używać w filmach. Fox ma prawa tylko do SuperSkrulla. :)

raptor59

A więc przydałaby się inwazja Skrulli w filmie.
A SuperSkrull mógłby być ostatni z tej rasy. Mógłby by być wspólnym wrogiem X-Manów i F4(ale w trzeciej części F4)

LordVader345

Inwazja, a nawet wojna Kree vs Skrulle mogą być w czwartej, piątej fazie. Marvel nie musi się spieszyć, muszą mieć nowe tematy do 2028, a nawet może i dalej :)

ocenił(a) film na 9
raptor59

Piątej. Bo w czwartej zaklepałem sobie KANGA! :)

użytkownik usunięty
thorin3

tak w IV chcemy Kanga :)

użytkownik usunięty
raptor59

http://naekranie.pl/aktualnosci/captain-america-civil-war-bucky-barnes-w-centrum -nowych-spoilerowych-plotek

większa rola Buckiego a wkrótce i ważniejsza !

użytkownik usunięty
raptor59

http://moviepilot.com/posts/2015/05/23/how-agents-of-shield-can-affect-captain-a merica-civil-war-majorly-2951869?lt_source=external,manual,manual

najnowsze sugestie !

użytkownik usunięty
raptor59

http://www.darkhorizons.com/news/37106/-civil-war-crossbones-wraps-carter-extend ed

użytkownik usunięty
raptor59

http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=120909

w Ant Manie zobaczymy Falcona

ocenił(a) film na 9

Newsy z Ant Mana możesz wrzucać tu :

http://www.filmweb.pl/film/Ant-Man-2015-257691/discussion/Najnowsze+informacje+i +ciekawostki,2607979

użytkownik usunięty
thorin3

Mogę ale tu też pisze że pojawienie się Falcona w Ant Man będzie mieć wyjaśnienie na rolę Ant Mana w civil war i tu jest większy ruch

ocenił(a) film na 9

Dobra, jak chcesz :)
Na forum Ant Mana jest spory ruch.

użytkownik usunięty
thorin3

Serio? O dobra to wpadne jak znajde "nius"

Popieram thorina3, newsy o innych postaciach wrzucajmy na ich strony, bo tutaj i tak już jest duże zamieszanie :P Jeżeli news łączy dwa filmy to zrozumiałe wtedy, mogą być tu i tu ;). Chciałem też poinformować, że założyłem nowy temat z newsami na forum Black Panther.

Zobaczymy Falcona i innych mścicieli których nie chcą ujawnić. Jak dla mnie, to zapewne będzie nowy skład mścicieli który spotka się z Ant Manem :)

użytkownik usunięty
kamilx98

Możliwe oby była też Black Widow idziesz do kina na Ant Mana?

Oczywiście, że idę. Ciągle mam nadzieje, że to drugi czarny koń w tej fazie(po Strażnikach) mimo, że zapowiada się trochę gorzej.

użytkownik usunięty
kamilx98

Ja też pójdę choćby dlatego by zobaczyć nawiązanie do Civil War :) no i też mam taką nadzieję

Tacy Strażnicy pokazali, że bardziej ryzykowne projekty się opłacają. Zarobili więcej w USA niż Thor 2 i Kapitan 2(a oba filmy były napędzane sukcesem Avengers).
A co do Ant Mana, dobrze, że postawili na Scotta a nie na Pyma.

kamilx98

Ja tam chciałem na początku Pyma,bo mógł stworzyć Ultrona,stać się złym jak Yellowjacketa w 2 części gdzie byłby Scoot a Pym będzie to ukrywał a pod koniec fipmu stanie się Yellowjacketem i 3 części byłaby walka. Ale jest jak jest...
Ale od jakiegoś czasu polubiłem Scoota i wolę żeby on był.

Cyba że dadzą one-shot o Pymie to spoko

LordVader345

Się okaże jaką rolę Pym odegra. Podobno mają być jakieś retrospekcje z Pymem w filmie.

kamilx98

Czekam na nie z chcęcią. Alle oby miał blond wlosy jak w komiksie

LordVader345

Do tego Peggy Carter i ojciec Tony'ego mają być w filmie(ten sam aktor co w Iron Man2) więc pewnie z nimi będzie scena młodego Pyma :>

kamilx98

To będzie spoko.
Ale Jezu... Boje się o dubbing...
A chrzanić!

LordVader345

Nikt Cie do dubbingu nie zmusza. Kiedyś były same napisy, teraz masz wybór albo napisy albo dubbing.
Ja zawsze na filmy Marvela jeżdżę na 2D napisy.

kamilx98

Nie o to chodzi. Mam siostrzeńca a znim będę musiał pójść na Ant-Mana z dubbingiem...

kamilx98

A do tego mają być jeszcze Armin Zola i młody Alexander Pierce ;)

raptor59

To dobrze że Zola

raptor59

Nara kończę dziś spać idę
P.s. Duda wygrał

raptor59

o Pierce coś mi się obiło kiedyś. Ale o Zoli pierwsze słysze.

kamilx98

Zola to pomocnic Red Skulla

LordVader345

Kto to jest to ja wiem. Pierwsze słyszę, że będzie w Ant Manie.

użytkownik usunięty
kamilx98

Zgadzam się

Ktoś mi wyjaśni bo nie jestem w temacie,skoro ma być Howard i Pegi to akcja rozgrywa się w latach w których Cap 1 czy jak?

Zartanxxx

Ma być prolog w latach 60

ocenił(a) film na 9
LordVader345

Ciekawe... Myślicie, że zobaczymy Phyma jako Ant-Mana ?

użytkownik usunięty
LordVader345

eeeeeeeeeee co ty jaki prolog, Ant Man jest pierwszym Avenger w komiksach więc nie bardzo... akcja faktycznie może dziać się wtedy co akcja kapitana, chociaż hmmm nie jestem pewien

Przecież od dawna twórcy mówią, że film się skupi na Langu w czasach teraźniejszych. A Pyma przedstawią w jakiś retrospekcjach lub prologu filmu. To, że Howarda Starka gra ten aktor z Iron Mana 2, świadczy o tym, że Pyma zobaczymy z 1960-1970 latach.

użytkownik usunięty
Zartanxxx

chyba tak, w komiksach Ant Man jest pierwszym Avenger więc to ma sens, filmowo jest nim kapitan

To ciekawe jakim cudem ma być tam Falcon i jak znajdzie się w CV

użytkownik usunięty
Zartanxxx

Falcon ma być Cameo więc pewnie w środku napisów, może coś podobnego będzie jak z Capem, żeby przeżył musieli go przenieś do przyszłości, nie wiem ...

ocenił(a) film na 10

Capa nie zabiją, nie ma takiej opcji. nie zgadzam się !

użytkownik usunięty
paula0fm

zobaczymy :)

Co ty piszesz ;o

kamilx98

No co? Przecież możliwe że zginie ale raczej to mało prawdopodobne skoro wystąpi w obu częściach IW a śmierć i kolejne przywrócenie jest chyba już nieprawdopodobne