Założyłem ten temat aby wszytkie nowo pojawiające się informacje były w jednym miejscu. Zapraszam do wrzucania newsów, ciekawostek i dyskutowania :)
Neutralna jest Wdowa poza tym to nie jest pewne spekulacja, znak zapytania, ale Bucky i Falcon wiadomo od początku, War Machine także Wdowa jest na środku
Według mnie na 100% Vision neutralny, Falcon do Capa i Winter Souldier też. Jeżeli plotka by się potwierdziła Black Panther do Starka, War Machine raczej też.
Tak Vision neutralny na 100% Black Widow na razie spekulowana ale na ten czas jest neutralna War Machine wiadomo że do Starka a Bucky i Falcon to chyba nie trzeba potwierdzenia
Podejrzewam, że Black Widow najpierw do Starka potem do Capa. Scarlet albo do Capa albo neutralna bo do Starka wątpie.
A jeszcze jedno, kiedyś była informacja że szukają w kastingach osób pochodzenia azjatyckiego. Może jakiś Inhumans się pojawi.
I stawiam na taki scenariusz że Cap najpierw prawie sam , Star będzie miał liczniejszą grupe, żeby dodać więcej dramaturgi. Potem coraz więcej stanie po stronie Capa. To moja wersja jak narazie.
no to możliwe :), co do Black Widow też tak sądzę, Scarlett będzie raczej po stronie Capa, Starka nie lubi.
Awww! Wanda i Steve ♥ best friends forevah!
http://naekranie.pl/wp-content/uploads/2015/05/yt0UAH6.jpg
http://naekranie.pl/wp-content/uploads/2015/05/tumblr_nonwskVfaM1u8qw4co1_500.pn g
Nie, nie nie. Przecież oni są tam posadzeni randomowo. Dodawanie herosów do 3 grup jest "zadaniem" fana.
Spider mana nie ma, czyli jego rola pewnie będzie bardzo mała. A Ant-man większa niż się można było spodziewać.
No właśnie skoro Ant Man już jest na planie to będzie miał większą rolę. Tylko w takim razie końcówka filmu będzie musiałabyć jakoś powiązana z Civil war... Tylko jak?
Tu chyba był ten problem z Wrightem. Kevin i Marvel pewnie chcieli już wiązać Ant Mana z tym światem bo widzieli go w Civil War, a on chciał bardziej odsunięta historie. Stąd pewnie zmiana reżysera.
Moim zdaniem za dużo chcą w Civil War i może się okazać że nie podołają.
Oglądałeś już Daredevila?
Mam nadzieję że jednak w Civil War podołają choć może być ciężko :P
co do Daredevila jutro zaczynam :)
A jak wrażenia po 2 sezonie Agentów, a szczególnie po finale. Bo wątek ze Skye na 3 sezon zapowiada się dość mocno powiązany z Civil War.
ooo Agenci świetne zakończenie miały :) zakończenie dało smaczka że Hydra powróci co mnie cieszy :) zakończenie dużo lepsze od pierwszego sezonu zakończenia. Jeśli chodzi o trzeci sezon to wnioskuję że będzie dużo smaczków do Civil War :)
Fajnie byłoby zobaczyć Zemo w Agentach. Liczę, że Skye fajną drużynę zbierze.
No i chyba największe wtf to scena z Simmons. Specjalnie dali nadzieje że Fitz-Simmons są na dobrej drodze i taki troll :>
z tego co słyszałem Skye spekulują że to jedna z Inhumans, ponoć są jakieś spekulacje że w civil war ma być jakieś nawiązanie do tego :P
To że Skye to inhumans to wiadomo od 10 odcinka 2 sezonu. Po śmierci matki Skye, ciekawi mnie czy "Góra Inhumans" nie skontaktuje się ze Skye, żeby przejęła jej obowiązki czy coś. Nie ma co liczyć, że skye pojawi się w filmie Inhumans, ale fajnie ten wątek z serialu robi smaczka na ten film. No i po rozpuszczeniu się kryształu w wodzie, przemieni się mnóstwo osób. I na wątek serialu Inhumans będą bardziej X-menami bo te przemiany w 3 sezonie nie będą kontrolowane jak do tej pory(z wyjatkiem Rainy i Skye)
Widziałem, cieszy mnie że nie trzymają się tylko USA. W Czasie Ultrona świetnie to rozegrali bo w USA byli tylko w Avengers Tower. Reszta się działa w innych krajach.
no też się cieszę, no i Scarlett Johansson na planie, widać czeka spora rola jeśli chodzi o Black Widow :) co mnie cieszy
Nie podobało mi się że to Wdowa zarywała do Bannera, nie odwrotnie :) Ale chociaż się przed nim trochę otworzyła i się o niej dowiedzieliśmy więcej. Hawykeye też odpada bo się okazało, że ma rodzinę. Kapitan to całkiem inny świat. Więc może i Bucky :>
Też mi się nie podobało, chociaż faktycznie przy Bannerze się otwarła :)
No Hawkeye niestety odpada
Kapitan oj nie zgodzę się że inny świat przy nim Nat też się otworzyła, patrz (Kapitan Ameryka Zimowy Żołnierz)
Jeszcze jest Bucky i Daredevil więc który?
Jak obejrzysz serial to DD polubisz i to bardzo. Serial tak się dobrze przyjął, że pozmieniali plany, że 2 dali sezon przed Defenders. Myślę, że Marvel już ma wstępne plany, żeby wprowadzić Defenders do Infinity War. Chociaż taki Spider-Man mógłby się spotkać z Daredevilem w NY :)
Ale na szybkie spotkanie Wdowy z DD się nie zanosi za szybko.
Co do Wdowy w DD nawet jeśli się pojawi to będzie to rola epizodyczna jakiś flirt :)
Och, byle już tylko nie wracali do wątku Nataszki z Bannerem. Uwielbiam ją, a Hulk to z kolei jeden z najmniej lubianych przeze mnie bohaterów (a właściwie to w ogóle nielubiany ;)) Mam nadzieję, że Russos pójdą w innym kierunku i nawet nie nawiążą do ich relacji z aou w cw.
Kto ze mną? :D
Mam nadzieje, że chociaż o nim wspomną. Hulkowi brakuje solowego filmu, przez co postać w filmach o Avengers stoi w miejscu.
A i ciekawi mnie to, że Hulk w Avengers 2, wyłącza z wizji Wdowę, ale nie zmienia się w człowieka, dalej jest Zielonym :) Może będzie miał problem bez kołysanki Wdowy.
Mam taką nadzieję :p Chociaż gdzieś czytałam, że ma się niby jednak pojawić, ale to pewnie nieprawda :)
ja! też mam problem z postacią Bannera. Może nie tyle, że go nie lubię, ale po prostu przy mojej sympatii do innych bohaterów wypada dość.. blado. A Natashę uwielbiam, więc zupełnie mi ten wątek nie pasuje :/
Mam podobnie :p szczerze mowiąc uśmiech pojawił się na mojej twarzy kiedy Hulk ją wyłaczył i poleciał dalej samolotem :p
już nie wspomnę o różnicy wieku która po prostu nie dawała mi spokoju (17lat ;/)
Haha no u mnie w sumie podobnie :p a co do różnicy wieku, to naprawdę aż tyle? Kurczę, w ogóle nie pomyślałam ile ich może dzielić wcześniej o.O chociaż z drugiej strony Steve'a i np. Sharon Carter (chociaż akurat nie chciałabym żeby romansowali) dzieliłoby tak z 60 xD
Haha, Steve i Sharon to też trochę co innego. Niby on ma te 90 kilka lat, ale jednocześnie, biologicznie, wciąż pozostał młody. Jedynie w dowodzie jest piernikiem :D
nie no pewnie, tak tylko żartuje ;) ale skoro już jesteśmy przy ewentualnym romansie Steve'a i Sharon, to co o tym myślicie? czy tylko ja jestem uprzedzona do tej postaci? :P ( z resztą to poza Jane Foster jedyna bohaterka z MCU za którą nie przepadam ;) )
Nooo ;/ dlatego mi to tak bardzo nie pasowało i nie mogłam się z tym oswoić może gdyby był jednym z moich ulubionych postaci z Avengers to by już było lepiej :p a co do Sharon patrząc na 2 czesc Capa i końcową scene w ktorej zapomniał jak ma na imię... to po tym moge stwierdzic, ze niezbyt by do siebie pasują :p bardziej go widzę u boku Natashy :P
faktycznie, zapomniał- czyli jest nadzieja! :P poza tym, że uwielbiałam go z Peggy to, tak, z Natashą byłoby super :D
Dokładnie po za tym nie dzieli ich taka różnica wieku jak z Bannerem XD Peggy też była fajna ale odbędzie się jej pogrzeb w 3 czesci ;c więc pozostaje Natasha która jedynie teraz będzie pasowała do Steva jakos nie widze go przy boku Sharon po za tym widac bylo, ze sam nie jest chetny na zwiazek z nia
no wiem :( teraz i tak bym już nie liczyła na ich związek, bo to by dopiero wyglądało dziwnie :P no to tylko trzymam kciuki, żeby z Sharon nic poważnego nie było ;)
Dla mnie z kolei mógłby i być z Sharon. To chyba dlatego, że bardzo podobała mi się para Steggy, a Sharon jest chyba jej siostrzenicą (?). Te sentymenty ;)
Na Natashę z Capem nie ma co niestety liczyć. Jeśli już, to zrobiliby to w Zimowym Żołnierzu.
Szczerze mówiąc, to wydaje mi się, że po Hulku, jeśli nie sparują jej z Bucky'm to już raczej z nikim jej nie zwiążą. No chyba, że dalej będą ciągnąć romans z Bannerem.
no wiem, szansa jest mała, ale pomarzyć zawsze można ;) i ja też jak mówie uwielbiałam go z Peggy, ale po prostu Sharon jako postaci tak nie polubiłam ;) i w ogóle to jest ciekawe, że była siostrzenicą Peggy, bo w takim razie Peggy i jej siostrę musiała dzielić jakaś ogromna różnica wieku o.O
Ja tak samo trzymam kciuki ;D i mam mała nadzieje, że będzie coś iskrzyło pomiędzy Capem a Natasha ;p