Karol - człowiek, który został papieżem

Karol, un uomo diventato papa
2005
6,9 167 tys. ocen
6,9 10 1 167262
5,0 25 krytyków
Karol - człowiek, który został papieżem
powrót do forum filmu Karol - człowiek, który został papieżem

4/10

ocenił(a) film na 4

W Polsce mówi się po Włosku. Słabe efekty wizualne, bardzo słaby montaż, przeciętne z błędami zdjęcia ale porządna muzyka. Film się dłuży, jest nieźle zagrany ale.... reasumując: dobra biografia, słaby film (a ja ocieniam to drugie)

ocenił(a) film na 10
KYRTAPS

ale znalazl sie specjalista od filmow...hmm...wlasciwie dla twojej wiadomosci to nie mial byc film dla efektow specjalnych ...

ocenił(a) film na 10
Tidus

hmmm...no coz niektorzy nie mysla...patrz ty

ocenił(a) film na 4
Tidus

hehe....
Ja nie oceniam życia Papieża ale film. Był fatalnie wykonany...
A ten drugi Twój komentarz.....he...... ależ on jest błyskotliwyyy......bo chyba tylko to miał na celu, pokazać jaki jesteś mądry, ponieważ nic nowego nie wnosi do dyskusji....;)

ocenił(a) film na 10
KYRTAPS

wbrew pozorom nie mial tego na celu :)...i nie chodzilo o to zeby pokazac jaki jestem madry ani tez nie mail wniesc nic nowego...
to ty film ktory mial byc biografia oceniasz po efektach....idz sobie na
film fantastyczny...

ocenił(a) film na 10
Tidus

apropo nie pzysylaj wiecej maili w stylu na forum trwa ostra dyskusja na temat filmu...napisz co o tym sadzisz :D

ocenił(a) film na 4
Tidus

Biografię ocenia sie jak każdy inny film. Jeżli efekty były to warto skomentawać jak wyszły.
P.S. Chyba nowy jesteś. Nie ja wysyłam te maile lecz automatycznie filmweb, ponieważ obserwujesz ten temat... Polecam powadomienie przez GG.

Tidus

Hehe, dobre:-) On Ci tych maili nie wysyła, nie chcesz maili, to nie obserwuj tematu.

KYRTAPS

Zgadzam się z autorem tego forum , film był słaby , ujecia krótkie taki typowo telewizyjny film , naprawde trudno się go ogląda w kinie ....i mi nie chodzi o biografie czy szacunek do postaci papieża bo ocenia się film a nie jego życie. A że ludzie się nie znają i się bulwersują " jak można tak mówić " to juz ich problem pozdro

ocenił(a) film na 8
KYRTAPS

Według mnie wszystkie błędy i porażki w wyglądzie tego filmu i tak przytłaczają sens tego filmu ukazując życie Karola Wojtyły... Ja nie oglądam filmów dla efektów specjalnych czy dobrze wykonanych i zmontowanych zdjęć (choć to jest ważne) lecz oglądam do dla fabuły... Bardzo wzruszający film...

Olaaa

Zgadzam się ze zdaniem, że film jest słabo wykonany. Razi sztucznością, ciężko jest się w niego zagłębić, przeżywać. Najgorsze wrażenie sprawia polski dubbing, który jest doś znacznie irytujący. A muzyka, owszem ciekawa, w końcu napisał ją Ennio Morricone. Gdyby to nie była historia Karola, gdybym nie wiedział, że to wszystko jest prawdą, to by ten film byłby dla mnie jak kolejna przeciętna produkcja tv. A mógł powstać naprawdę piękny film...

ocenił(a) film na 4
donZabol

Zgadzam się jak najbardziej....
"Olaaa" chciałbym dopowiedzieć słowami donZabola : "Gdyby to nie była historia Karola, gdybym nie wiedział, że to wszystko jest prawdą, to by ten film byłby dla mnie jak kolejna przeciętna produkcja tv."