Nie powiem ze film był fantastyczny bo to co go obrazuje jest straszne,
zaś rola Adamczyka, perfekcja z jaka grał i płacz wszystkich ludzi w sali kinowej robi swoje prawda ?
Co to znaczy, ze "wyrachowani kinomani" tego nie widza?
Nie wiem co to sformulowanie oznacza. Raczej(na ile znam jezyk polski) sadze, ze nic nie oznacza.
Ale ze nie jestem w mlodziezowych slangach biegly, prosze o wyjasnienie. Bo moze to jest cos strasznie brzydkiego np. o matkach tych, ktorym sie film nie podobal, albo jeszcze gorzej...
Wyrachowani to tacy,którzy poza scenami,montażem i scenariuszem nie widzą w filmie nic. Przychodzą do kina tylko po to,żeby ocenić,a nie przeżyć. Do widzenia
Jestem tego samego zdania. A ci, co mówią, ze w filmie było mało akcji, złe efekty specjalne itp to chyba w ogóle pomylili filmy :/ To nie jest film akcji, superprodukacja ani nic z tych rzeczy, to film biodraficzny więc nie gadajcie głupot.
Ah zgadzam sie.
Ten film to nie jest kolejna sztuczna interpretacja miłosci, badz dramatu.
To film o POLAKU.
Kimś wiecej.
I nie chodziło w nim o efekty, scenariusz czy inne ...
Chodziło o Niego, o tego człowieka .
I jeśli Ci sie nie podobał, to spójrz na treść jaka miał na celu .
pozzdrawiam.
może i tak ale w filmach nie chodzi o efekty ?BO WY FANATYCY ZROZUMCIE ŻE EFEKTY I TREŚĆ I PRZESŁANIE TO SĄ INNE RZECZY !!!!
Efekty do dupy ( tqak )
Treść ( nawet fajna )
przesłanie ( lipne )
i zrozumcie że efekty i przesłanie to dwie różne sprawy !!!!
Jak możecei mówić że w filmie nie chodzi o efekty tylko o przesłnie i treść ?
przecież te rzeczy nie maja nic ze sobą wspólnego a montaż i scenariusz też musi być łądnie wykonany aby ładnie przedstawiać treść i pokazać jeszcze lepiej przesłanie !
I nie obrażaj ludzi mówiąc że są wyrachowanymi kinaznawcami !
bo to że wolę filmy dobrze zrobione i klasyczne a nie badziwiarstwo to nie znaczy że jestem zły ! i co może pójdę do piekła !
i zrozumcie że my komentujemy film a nie papieża!
A gdyby powstał film o Piusie XII to już by nie było takiej obrony !
IO nauczcie się odróżniać TREŚĆ od WYKOnania bo to są dwie różne sprawy w filmie i o obydwie chodzi równo i nie ma że o jedną chodzi a o drugą nie ! bo w każdym filmie ważna jest treść jak i wykonanie i przesłanie a nie że ważne jest tylko to jedno i basta !
Wszystkie są ważne !!!
I mówienie że jedno jest ważneijsze to lipna forma obrony i nie obronicie tego filmu bo krytyka profesjonalistów poiwe sama za siebie !
Ten film jest lipny pod względem wykonanaia a pod względem treści i przesłania 3+ :-)
I mówienie że efekty są do dupy ale oto nie chodzi w tym filmie to nie jest żadna forma obrony i bronicie go tylko dlatego że jest o papieżu ( przyszłym )
dlacwgo wy go tak bronicie założę się że jak film byłby o Krokodylach a byłby w tej samej sytuacji co ten to już byście nie szukali usprawiedliwień i przestalibyście gadać pierdoły !
Podsumowanie : Fanatycy !